Nul-op-de-meter woning in één dag gebouwd

De Voorgevel Van De Nul-Op-De-Meter Woning Wordt Geplaatst. Foto: Bdp En Volker Wessels Vastgoed
De Voorgevel Van De Nul-Op-De-Meter Woning Wordt Geplaatst. Foto: Bdp En Volker Wessels Vastgoed



De eerste Nul-op-de-meter woning in plan Julia’s Morgen in Wateringen is vandaag in één dag gerealiseerd. Het huis maakt deel uit van een totaalplan met 12 duurzame woningen, waarbij elke woning in één dag wordt gebouwd. Onder toeziend oog van wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland, werd de fundering van de eerste woning vroeg vanmorgen gelegd en om 15.00 uur plaatste hij de schoorsteen, waarmee het hoogste punt werd bereikt.
De bouwbedrijven achter dit project Bouwfonds Property Development (BPD) en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen de komende jaren op meerdere locaties in het land duurzame energienota-nul woningen (Nul-op-de-meter woningen). BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd.
Wim de Haas (directeur BPD Ontwikkeling): “In de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt BPD een eigen ontwerplijn, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle’ woningen”. Kopers kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen, zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden.
Wethouder Theo Duijvestijn Plaatst Schoorsteen. Foto: Bdp En Volkerwessels Vastgoed
Wethouder Theo Duijvestijn Plaatst Schoorsteen. Foto: Bdp En Volkerwessels Vastgoed



Nul-op-de-meter woning: de nieuwe standaard
Een woning binnen het concept MorgenWonen van VolkerWessels wordt in de fabriek volledig voorbereid. Op locatie wordt de woning in één dag in elkaar gezet. Constructie en techniek sluiten naadloos op elkaar aan. Het bouwteam is specialist in het plaatsen van de woningen. Door gebruik te maken van uitwisselbare platformelementen kan er snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.
Duurzaamheid
De woningen zijn uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een elektrische warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opwekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer (Nul-op-de meter). Bij normaal gebruik, zijn er geen energielasten en woont de bewoner dus bijzonder duurzaam en kostenbesparend.
Snel wonen
Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn twee extra weken nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met de organisatie van de housewarming. In plan Julia’s Morgen is er voor gekozen om alle 12 woningen in een keer af te bouwen inclusief tuin en nutsvoorzieningen. Alle woningen zijn reeds verkocht. Meer informatie over het project: www.juliasmorgen.nl

Over de schrijver

2 gedachten over “Nul-op-de-meter woning in één dag gebouwd”

  1. Zolang “nul op de meter” gebaseerd is op een jaargemiddelde en niet van dag tot dag wordt bepaald mogen dit soort projecten van mij de prullenbak in.
    Aan de muren is te zien dat er hooguit 10-12cm isolatie is gebruikt, en dan ook nog eens het milieubelastende Pur.
    met 12 cm isolatie kun je niet met droge ogen beweren dat de woning “uitstekend” geïsoleerd is.
    Los daarvan is elektrische verwarming in de winter, zelfs al is het een warmtepomp, Not done zolang je in de winter niet minstens je eigen stroomverbruik opwekt. Deze woningen hebben een enorm overschot aan elektriciteit in de zomer, en drijven het elektriciteitsgebruik onnodig op in de winter!

  2. Ik vind eigenlijk wel dat dit soort woningen piekverbruik eerst zelf moeten afvangen door de energie die ze opwekken ter plaatse op te slaan en niet meteen doorspelen aan het net. Anders blijft het best wel een net duurzaamheid.

Reacties zijn gesloten.