Obama afgeschilderd als terrorist uit Batman

Wie echt wil veranderen, kan zijn populariteit snel verliezen, zelfs als je met het woord “Change” de verkiezingen hebt gewonnen. Voor de meeste Amerikanen is Obama nu een socialist. En daar houden ze niet van, aan de andere kant van de plas.
Zo is er nu een poster van Obama in omloop, waarin hij wordt afgeschilderd als The Joker uit Batman. Deze afbeelding is erg populair in Los Angeles. De poster duikt op in allerlei openbare plaatsen in Hollywood, de maker is onbekend.

Obama als The Joker
Obama als The Joker

Waarschijnlijk zijn de makers geen fans van zijn systeem voor gezondheidszorg. Maar wat me nog het meest opvalt, een meerderheid van de reaguurders op The Hollywood Gossip is het eens met de poster. 52% stemt: “Way to tell it like it is!” Obama’s ‘honeymoon’ is nu goed voorbij. Al zijn er ook mensen die het veel te ver vinden gaan om Obama neerzetten als een terrorist, zelfs als het een fictieve is.

Persoonlijk vind ik dat mensen alles mogen zeggen in een poster. Maar ik snap dit niet helemaal, want het systeem lijkt mij een goed idee voor een land waar zoveel mensen niet de zorg kunnen krijgen die ze wel keihard nodig hebben.

 

Over de schrijver

27 reacties op “Obama afgeschilderd als terrorist uit Batman”

 1. @Focus_nu_eens_op_Nederland:
  “.. alsof het om het NL11-tal gaat tijdens de WK. Alsof er geen belangrijkere onderwerpen zijn te bedenken waar wij nederlanders een mening over moeten hebben en geven.”
  Zoals het Nederlands elftal die het lot van de wereld bepalen, anders dan de president van de Verenigde Staten, grootste militaire en economische mogenheid op de planeet, zelfs na een handvol oorlogen die ze schijnbaar maar niet kunnen winnen?

  “Zoals waarom in vredesnaam de belastingbetaler moet betalen voor opvang guantanamo gevangen, .. ”
  Omdat dat misschien een meer humane oplossing is dan ze te laten rotten in de martelkelder van de CIA en de tijd van wachten tot de VS er wat aan doen over is? Wat is het alternatief, de VS de oorlog verklaren? Dreigen dat wij, die afhankelijk zijn van hun business, geen zaken meer met ze willen doen?

  Wakker worden, dit is Planet USA, in de afgelopen decennia en als het tegenzit ook in de komende.

  “[rant rant rant] En is het nu 23-12-2012 of 20-12-2012 het einde der dagen volgens de Mayas? en is dat allemaal nu hetzelfde?”
  Uh… Wat?

 2. Hoezo, peter? Behalve idolate fanmail, zie ik ook een aantal reacties (meer dan normaal hier op hkW) die het blijkbaar eens zijn met die grap of fulmineren op het artikel. Overkwam K3 dat ook?

  On topic: dat soort grappenmakerij hoort erbij. In de 20e en 21e eeuw is er geen VS-president geweest zonder kritieke posters.
  Dat verschijnsel valt hier reuze mee. We nemen niet alles van de VS over.

 3. Tsja ik kan het me wel voorstellen, Ten eerste discrimineren ze al donkere mensen daar (groot gedeelte dan althans), en dan ook nog zo iemand President, ze zullen nu wel van alles uit de kast halen om Obama zo snel mogelijk Kapot te maken, Kleingeestige lui daar in Amerika, Er moet inderdaad wat meer naar de mensen gaan in plaats dat alles naar de staatskas gaat om oorlogen te kunnen bekostigen, Die ziekenfondspremies zijn daar belachelijk hoog, Maar let wel, Wij hier in nederland gaan die kant ook al mooi op, Hier kunnen we het haast ook al niet meer betalen. Alles veramerikaanst overal.Het land der grote mogelijkheden is het Kleingeestigste in hun gedachten…

Reacties zijn uitgeschakeld.