Obama: “Wij zullen reageren op de dreiging van klimaatverandering”

Foto: still uit NOS video

President Obama ontvouwde in zijn inaugurele rede van gisteren een opmerkelijke groene agenda. Hij had niet veel meer dan 15 minuten om te speechen. Een groot deel van de speech moest ook nog gewijd worden aan peptalk om zich als president van het volk te profileren. Des te opvallender is het dan dat Obama klimaatverandering expliciet in zijn speech noemde.
Over klimaatverandering zei hij het volgende:
“Wij, het volk, geloven dat wij verplichtingen hebben niet alleen aan ons Amerikanen, maar aan alle mensen die na ons komen. We zullen reageren op de dreiging van klimaatverandering, wetende dat als we falen om dit te doen we onze kinderen en toekomstige generaties verraden. Sommigen zullen nog het overduidelijke oordeel van de wetenschap ontkennen, maar niemand zal de vernietigende impact van woedende branden, verlammende droogtes en krachtigere stormen kunnen vermijden. De weg naar duurzamere bronnen van energie zal lang en soms moeilijk zijn. Maar Amerika kan deze transitie niet weren; we moeten haar leiden. We kunnen de technologie die nieuwe banen en nieuwe industrieën zal aandrijven niet aan andere landen overlaten. We moeten haar belofte claimen. Zo bewaren we onze economische vitaliteit en onze nationale welvaart — onze bossen en waterwegen; onze landbouwgronden en sneeuwbedekte toppen. Zo zullen wij onze aarde bewaren, die in onze bewaring is gegeven door God. Dit is wat betekenis zal geven aan de belijdenis die onze vaders ooit uit hebben gesproken.”
Verder opmerkelijk was dat Obama het belang van de overheid voor het welzijn van alle Amerikanen benoemde. Ook brak hij een lans voor gelijke rechten voor homo’s en lesbiënnes.
Lees ook
Obama verbreekt klimaatstilte dankzij Sandy
De Obama’s zoals je ze nog niet eerder gezien hebt
Vernieuwd: dossier zonne-energie

Over de schrijver

1 reactie op “Obama: “Wij zullen reageren op de dreiging van klimaatverandering””

  1. Lets start the war on the climate! America is en blijft aggresief, het wapen tegen het klimaat: Chemtrails.
    Beste mensen Obama is een poppetje meer niet. Hoeveel zieke cia en fbi valse aanslagen moeten er gebeuren voor mensen zelf eens na gaan denken?

Reacties zijn uitgeschakeld.