Obama zet klimaatverandering weer op de agenda

Foto: White House, Flickr
Foto: White House, Flickr

President Obama probeert klimaatverandering weer op de politieke agenda te krijgen in Amerika. Obama houdt vanavond in Washington een beleidstoespraak over de noodzaak voor maatregelen om het klimaat te beschermen. Dat meldt BNR vandaag.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Niet eerder sprak Obama zoveel over klimaat in State of the Union
Obama’s hond heeft al zonnepanelen op zijn hok, nu het Witte Huis nog
Volgens BNR heeft de president in zijn tweede termijn meer ruimte om aandacht te geven aan het klimaat. Maar hij krijgt nog steeds weinig gedaan omdat de Republikeinen in het congres klimaatverandering stelselmatig ontkennen: “President Obama zal wat wetgeving betreft op klimaatgebied gewoon niets van enig belang door het Congres kunnen krijgen.”
[adrotate banner=”11″]
Wat kan hij wel doen? “Met zijn toespraak vanavond hoopt hij in ieder geval het maatschappelijke debat over klimaatmaatregelen wat meer naar zijn hand te kunnen zetten. Maatregelen die hij kan aankondigen omdat hij ze als president met zijn ministeries op eigen gezag zonder instemming van het Congres kan verordonneren zijn onder andere: het strenger maken van efficiëntie-eisen voor krachtcentrales, auto’s en huishoudelijke apparaten zoals koelkasten; meer alternatieve energieopwekking met bijvoorbeeld windmolenparken op land dat van de federale overheid is; en het instellen van taskforces en andere studiecommissies om de gevolgen van klimaatverandering goed in kaart te kunnen brengen.”
Lees het hele artikel op BNR

Over de schrijver

1 reactie op “Obama zet klimaatverandering weer op de agenda”

  1. Pingback: Obama voert verreikende milieuwetgeving door met een omweg - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.