Obama zorgt voor 4 x zoveel groene energie

4664582953 2B1E4Eb77B Z
Bron: Patrick Gage (Flickr.com)

In twee jaar heeft de regering Obama ervoor gezorgd dat er bijna vier keer zo veel schone energie wordt gerealiseerd als in de voorgaande veertig jaar. De afgelopen twee jaar heeft de regering in totaal 27 nieuwe duurzame projecten goedgekeurd. Deze projecten zijn goed voor energievoorziening voor 2,3 miljoen Amerikaanse huishoudens.
Deskundigen
Minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar denkt dat de sterke stijging van het aantal goedgekeurde projecten te danken is aan het feit dat er meer geld gestoken is in de aanstelling van deskundigen op het Ministerie. Zij zorgen voor een snelle beoordeling van innovatieve duurzame energieprojecten.
Economische groei
Obama zelf ziet nog meer kansen voor schone energie. Zo zegt hij op de website van het Witte Huis: “”Wanneer we herstellen van deze recessie heeft de overgang naar schone energie het potentieel om onze economie te laten groeien en miljoenen banen te creëren. Maar dit kan alleen als we die overgang te versnellen en het op het juiste moment doen.”

Bron: Duurzaam Nieuws, White House, Clean Technica

Lees ook
7 bespaartips voor wassen en drogen
Wegwerpcultuur oorzaak van recessie?
5 tips om je goede voornemens wél waar te maken

5 gedachten over “Obama zorgt voor 4 x zoveel groene energie”

 1. Dank, maar dat geeft geen antwoord op mijn vragen.
  De afzonderlijke staten hebben veel bevoegdheden en het is zeer wel denkbaar dat de groei vooral door hun bevorderd is. Bij plaatsing van windmolens zijn gemeenten en provincies ook bij ons belangrijk.
  Waarom zou de hoge olieprijs en de onzekerheid daarover niet de grootste drijvende kracht zijn ongeacht de kleur van de regering?

  1. Dat is zeker heel goed mogelijk. Punt is wel dat Obama zich uitsprak voor groene energie, terwijl Bush dat bij mijn weten niet deed. Verder hebben veel democraten het voor het zeggen gekregen door de presidentscampagne van Obama. Wat betreft klimaatverandering: daarover zei hij vorig jaar dat hij vindt dat er te weinig aan gedaan is onder zijn bewind. Pijnpunt is natuurlijk dat hij een volstrekt doorgedraaide, fact free, tea party tegen zich had, die nogal wat beleid dwarsboomde. Al met al is dit gewoon een heel hoopvolle ontwikkeling, of het nou veel of wat minder aan Obama is toe te schrijven.

 2. Helaas is uit dit bericht niet duidelijk wat de inbreng van deze regering is of is deze groei vooral een gevolg van de hoge olieprijs en onafhankelijk van de zittende regering.
  Wat is groene energie? Ook de fors gesubsidieerde mais als biobrandstof heet dat ook " groen"?
  Feit is dat de Obama regering onverschillig lijkt over de klimaatverandering en de CO2 uitstoot.

Reacties zijn gesloten.