“Ober, er zit géén vlieg in mijn soep!”

“Ober, er zit geen vlieg in mijn soep”. Als het eerste insectenkookboek een succes wordt, zou dit zomaar een gewone uitspraak kunnen worden. Want insecten breken door als nieuwe delicatesse.
Lees ook
40% Nederlanders zegt ja tegen insecten
Algen, insecten en kweekvlees: het eten van de toekomst
Hollandse broers willen meer bamboe voor Nederlandse mannenbillen
Het insectenkookboek is vandaag officieel aangeboden aan prinses Maxima. Insecten worden gezien als voedsel voor de toekomst: ze zijn voedzaam en een stuk duurzamer dan vlees. Er is echter nog één barrière: de mens. Met name in het Westen zijn consumenten niet zo gek op insecten. Dit kookboek moet daar verandering in gaan brengen.
Het insectenkookboek is mede samengesteld door Henk van Gurp, kookdocent van de Rijn IJssel Vakschool in Wageningen. Van Gurp heeft al twintig jaar ervaring met het smakelijk bereiden van insecten en heeft verschillende recepten samengesteld.
Ook staan er interviews met opinieleiders over het wereldvoedselvraagstuk, waaronder Herman Wijffels. Deze voormalige Rabobank topman ziet insecten wel zitten: “Het is nog niet helemaal tot ons doorgedrongen, maar voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid zitten we in de situatie dat we onze natuurlijke hulpbronnen aan het uitputten zijn,”
Voor de productie van één kilo insectenvlees is veel minder voer nodig hebben dan voor gewoon vlees: vier maal minder dan voor een varken en 12 maal minder dan voor een rund. Dit maakt insecten een ideale kandidaat om de snel groeiende wereldbevolking te voeden.
Bron: NOS, Wageningen Universiteit
Insecten

Over de schrijver

1 gedachte over ““Ober, er zit géén vlieg in mijn soep!””

Reacties zijn gesloten.