Occupy-rebellen zijn witte, kansrijke jongeren

6189557279 Bf02408C68
Foto: Pauls, Flickr

Wie zijn toch die mensen die in tenten voor beurspleinen en politieke centra liggen? Een onderzoek van Fastcompany naar de bezetters van Wall Street licht een klein tipje van de sluier, met verrassende gegevens.

De gemiddelde Occupy rebel in New York is een witte man tussen de 25 en de 45 jaar. Hij is hoog opgeleid, heeft weinig geld en is politiek onafhankelijk. Dit blijkt uit een onderzoek onder 5000 sympathisanten en actieve bezetters, via het webkanaal van de beweging occupywallstreet.org.

Gelet op hun hoge opleiding zijn de Occupy rebellen dus zeker geen kansloze jongeren. Ook het feit dat ze politiek onafhankelijk zijn valt op. Eerder associeerde men de Occupy beweging met de Democraten, maar dat is dus onterecht.

Welke mensen zich aangetrokken voelen tot Nederlandse of andere nationale Occupy bewegingen is niet bekend. Wel worden in Utrecht veel bruidspaartjes gesignaleerd op de Occupy camping voor het stadhuis. In Nederland wordt de beweging blijkbaar gezien als een romantische fotolocatie.

Bron: Fastcompany (via @praxishabitus)

Lees ook

Occupy opgelet: oplossing voor crisis ligt in IJsland

Top 7 grappige tweets over occupy Amsterdam

1000+ mensen aangemeld voor demonstratie Beursplein 5

Over de schrijver

7 gedachten over “Occupy-rebellen zijn witte, kansrijke jongeren”

 1. Zie ook deze goede video over de Hypocrisie van de Amerkaanse (r)overheid tegenover de Occupy-beweging en de rest van de wereld…
  http://youtu.be/SQ_QB7VSp3M?hd=1

  (In de video wordt in beeld gebracht dat de mensen die protesteren in de VS, met geweld worden gedwongen om te stoppen met protesteren!
  Terwijl Obama en Clinton de mond vol hebben over de Olierijke landen die ook met geweld protesten proberen te beeindigen…

 2. wel een schande dat ze witte erbij moeten vermelden. als het gekleurde mensen warene was het namelijk een probleem en dan zsou de media er negatief over praten. schande schande schande. death to the government

 3. Kansrijke jongeren, niet zo gek eigenlijk, die hebben al door dat er dingen echt fundamenteel anders moeten.

  Het begin van bewustwording inderdaad. Was laatst een avondje aan de slag in een occupy dorp. Er kwam o.a. een gepensioneerde meneer langs, die het occupy-verhaal zooooon slecht verhaal vond. De beste man kreeg een stoel aangeboden en na een half uurtje praten met kansrijke jongeren begon ook hij de de noodzaak van verandering in te zien, en sprak zelfs steun uit. Erg inspirerend voor alle aanwezigen.

  Zie hieronder voor debat over de wensen van occupy over en met occupy Londen. http://www.frontlineclub.com/events/2011/11/first

 4. O, en wat betreft betalingen: wij verdienen ons geld aan advertenties, die we duidelijk markeren als advertentie of advertorial. Net als andere media dus.

  Redactioneel zijn we overigens volstrekt onafhankelijk. Om dat te kunnen betalen, investeren wij veel geld en vrije tijd in hetkanWel, met veel toewijding, passie en plezier overigens.

Reacties zijn gesloten.