“Off the Grid” toont onorthodoxe oplossingen voor de crisis

Foto: Off the Grid

Zesenveertig van de vijftig staten in de VS staan aan de rand van faillissement. Meer dan 13 miljoen Amerikanen zijn werkeloos en de staatsschuld bedraagt 14 triljard dollar. Meer dan 49 miljoen mensen leven onder de armoedegrens.
Regisseur Alexander Oey reisde door de States om consequenties en gevolgen te onderzoeken. Hij maakte een film over de onorthodoxe oplossingen die mensen bedenken voor deze crisis. Zaterdag a.s. draait deze opmerkelijke documentaire in Rialto in Amsterdam, en wij hebben kaarten.
Oey vond in de VS gemeenschappen waar men de zaken in eigen hand heeft genomen, bijvoorbeeld door in plaats van de dollar een zelf gecreëerde valuta te gebruiken. Hij trof mensen die volkomen onafhankelijk hun eigen water en elektriciteitsvoorziening hebben gecreëerd, hij bezocht een “transition town” waar de oude Amerikaanse Droom opnieuw werkelijkheid wordt, maar vond ook mensen die in tentenkampen moeten leven.
Nieuwsgierig geworden? hetkanWel mag twee vrijkaartjes uitdelen. Na afloop van de film is er een gesprek met de regisseur, Alexander Oey.“Leuk” ons op facebook en vertel ons waarom jij die kaartjes verdient. Dan kun jij gratis naar deze opmerkelijke film. Na afloop van de film is er een gesprek met de regisseur, Alexander Oey.
Wanneer: 10 maart, om 16:00.
Locatie: Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Je kunt de trailer op vimeo.com bekijken
Lees ook
Taiwan zoeft ons voorbij met elektrische scooter
Anti-crisiswapen van Spaans dorp: utopia
Failliet Duits dorp toont energiemodel voor de toekomst

Over de schrijver

2 reacties op ““Off the Grid” toont onorthodoxe oplossingen voor de crisis”

Reacties zijn uitgeschakeld.