Olympische Spelen 2012 nu al kampioen duurzaamheid

Goud
Foto: Dbking (Flickr)

Nog nooit eerder was er zo veel aandacht voor duurzaamheid als bij de organisatie van De Olympische Spelen 2012 in London.  De complete CO2 voetafdruk van de Spelen is berekend. Met gerecyclede materialen en een lichtgewicht stadion met 80.000 zitplaatsen, bespaart de organisatie 100.000 ton CO2 uitstoot. Dat is evenveel als 65.000 auto’s die een jaar niet rijden.

De organisatie bouwt niet alleen duurzaam, maar denkt ook vooruit. Een deel van het Olympische terrein van 250 hectare wordt na de spelen omgevormd tot het grootste stedelijke natuurpark in Europa. ‘Nog nooit eerder werd er 2 miljoen ton vervuilde grond opgeschoond vanwege de Olympische Spelen’ verklaart atleet Lord Coe, tweevoudig Olympisch kampioen en nu voorzitter van de Olympische commissie.

Het ambitieuze plan om een Olympische windmolen te plaatsen om het gebied na afloop van de spelen van energie te voorzien wordt niet uitgevoerd. De markt voor winning van schone energie in stedelijk gebied heeft zich volgens de organisatoren niet genoeg ontwikkeld in de afgelopen jaren. Daar valt voor de commissie te weinig winst mee te boeken.

Bron: BBC news

Lees ook:

Halen we de spelen binnen met een drijvend dorp?

Vancouver krijgt brons voor duurzaamheid

Ramp met windmolen: nog geen evacuatiezone ingesteld

Over de schrijver