Om de wereld gelukkig te maken heb je alleen een glimlach nodig

LachRon Gutman had als klein jongetje de droom de wereld te redden en iedereen gelukkig te maken. Maar de superkracht die je daarvoor nodig hebt komt toch niet uit de lucht vallen? Jawel. Je bezit die superkracht namelijk al, en hoeft hem alleen maar te gebruiken. Ondernemer Ron Gutman vertelt in zijn speech voor TED over zijn zoektocht naar de kracht om de wereld gelukkiger te maken.

Gutman stuitte in zijn zoektocht als eerste op een langlopend onderzoek van de Universiteit van Berkley, California. Daar werd duidelijk dat een glimlach groot verschil maakt: op basis van het meten van de glimlach van studenten in hun jaarboek kon hun geluk in het leven, de liefde en hun charisma voorspeld worden. Een soortgelijke uitkomst werd ook gevonden bij een onderzoek in 2010 van de Wayne State University: op basis van glimlach van de spelers op oude basketballplaatjes was hun levenslengte te voorspellen. De nors-kijkers leefden gemiddeld 72,9 jaar en de glimlachers werden gemiddeld 80.

Lees het hele artikel en bekijk de speechop Ode.nl

Foto:
Marc kjerland, Flickr

Volg Ode ook op Twitter of Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand

Over de schrijver