Omdenken: dankzij coca-cola komen medicijnen in meest afgelegen gebieden

Foto: Cola Life
Foto: Cola Life

In sommige gebieden op de wereld is het gemakkelijker om aan Coca-Cola te komen dan aan goede medicijnen. Te gek voor woorden, maar het is een feit, dus waarom van de nood geen deugd maken?

Waarom niet meeliften op het netwerk van ’s werelds grootste frisdrankmerk? Met deze gedachte zet goededoelenorganisatie ColaLife het krachtige distributiesysteem van Coca Cola in voor het transport van anti-diarreepakketjes naar verafgelegen streken. Uitdroging door diarree is namelijk de belangrijkste oorzaak van kindersterfte in grote delen van Afrika. De medicatie zit in speciaal ontworpen verpakkingen, AidPods geheten, die precies in de ruimte tussen de colaflessen passen. Het initiatief van ColaLife is van start gegaan in Zambia en zal worden uitgerold in andere landen.

Bron: Omdenken // AD

Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.

Meer omdenkcasussen
Autistisch jongetje maakt huiswerk te goed
Stoere vader weet raad met ADHD-er
Werkeloze bedenkt briljante oplossing voor wachten in de rij

Over de schrijver