Omdenken: Deze jongen neemt huiswerk wel heel letterlijk

Omdenken
Dit is het huiswerk van een zesjarige autistische jongen. Hij heeft precies gedaan wat er van hem gevraagd werd. De volgorde van het alfabet kent hij in ieder geval uitstekend…
De foto komt van Gineke Wieten die over deze opdracht zegt: “Ik moest er breed van glimlachen. Het is het huiswerk van een autistisch jongetje van zes. Een mooi voorbeeld ook van ‘out of the box’-denken. Het laat docenten ook weer eens zien dat je niet duidelijk genoeg kan zijn.”
Bron: Omdenken
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Brit laat zich betalen voor ongewenste telefoontjes
Bar doet wat aan gespeel met mobielt: The Offline Glass
Plagende jongetjes krijgen lik op stuk

Over de schrijver

5 gedachten over “Omdenken: Deze jongen neemt huiswerk wel heel letterlijk”

  1. Hoezo dit?? Hij voert de opdracht gewoon verkeerd uit. Er staat dat je de woorden in alfabetische volgorde moet zetten, niet de letters van de woorden. Wat nou out of the box denken?
    Wat is dit voor onnozele methode trouwens? Het alfabet hebben ze er zelfs bij gezet..

    1. Klopt Jozef. Autisten denken niet zoals wij. Zij zien de dingen zoals ze er staan. De woorden op alfabetische volgorde. Voor een ieder zonder ervaring met autisme is dit moeilijk te begrijpen. Mijn zoon is autistisch en mijn dochter PDD-NOS. Een likkie was zijn tong. Immers wat doe je ermee? Mijn dochter heeft lang klein broekkie gezegd. Immers je onderbroek is kleiner dan je gewone broek. . Voor hun logisch, Voor ons misschien niet te begrijpen.

  2. Ik ben zelf gediagnosticeerd met autisme en ik moet zeggen dat ik dit een erg komische benadering vind. Het is belangrijk om te beseffen dat elk kind met autisme anders is en dat dit soort opdrachten door verschillende mensen met autisme ook nog anders gemaakt kunnen worden. Alhoewel deze 'denkfout' grappig lijkt, is het misschien handig als deze jongen in het vervolg van z'n school- en werkcarrière, aangeleerd krijgt hoe hij adequaat op dergelijke situaties kan reageren of er goed mee omgaan.

Reacties zijn gesloten.