Omdenken: eersteklas oplossing voor racistische vliegtuigpassagier

Wat moet je met lastige vliegtuigpassagiers? Foto: escapedto wisconsin, Flickr

*update*
Onderstaand verhaal blijkt een urban legend te zijn: het verhaal wordt al meer dan 10 jaar verteld in verschillende varianten. Het blijft natuurlijk wél een mooi verhaal. Blijkbaar zijn sommige omdenkers al bedacht nog voor ze in de praktijk gebracht hoeven te worden…
Een vrouw van rond de vijftig zoekt in het vliegtuig haar stoel. Bij haar rij aangekomen ziet ze, dat op de stoel náást haar een zwarte man zit. Zichtbaar woedend roept ze de stewardess er bij.
“Wat is het probleem, mevrouw?”, vraagt de stewardess. ‘Ziet u dat dan niet’, antwoordde de vrouw. ’Ik heb een stoel gekregen naast een zwarte man. Daar kan ik natuurlijk niet naast zitten. U moet mij een andere stoel geven’.

(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
‘Blijft u vooral rustig’, zegt de stewardess. ‘Helaas zijn alle stoelen bezet, maar ik ga toch even kijken of ik iets voor u kan doen’. En ze loopt weg, om na een paar minuten terug te keren.
‘Mevrouw, zoals ik al zei zijn er geen lege stoelen meer in de economy class. Ik heb ook even met de piloot overlegd; maar die bevestigt inderdaad dat alle stoelen bezet zijn. We hebben alleen nog stoelen vrij in de first class.’
Voordat de vrouw iets terug kan zeggen, gaat de stewardess verder. ‘Het is ongebruikelijk bij onze vliegtuigmaatschappij om passagiers van de economy class over te plaatsen naar de first class, maar in deze omstandigheden vindt de piloot het schandalig om iemand te laten reizen naast een onplezierig persoon.’
De stewardess draait zich om naar de zwarte man en zegt ‘als u dus uw handbagage even meeneemt, meneer, dan wijs ik u naar uw stoel in de first class’. Alle passagiers die geschokt het tafereel hadden gadegeslagen, beginnen te applaudisseren. Sommigen geven de stewardess zelfs een staande ovatie.
Bron: omdenken.nl // Laura Koppenberg
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Lees ook
Man stopt 24 kamers in 1 mini-appartement
Omdenken: leraar eist dat leerlingen afkijken
Omdenken: wat als dochterlief ‘iets’ met beauty wil

Over de schrijver

2 reacties op “Omdenken: eersteklas oplossing voor racistische vliegtuigpassagier”

  1. Pingback: Zweedse vliegtuigpassagiers voorkomen uitzetting vluchteling » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.