Omdenken: vrouw vertelt haar grootste geheim aan roddelaar… met succes

Roddel. Foto: Nist6Ss, Flickr
Roddel. Foto: Nist6Ss, Flickr
In het dagelijks leven komen er verschillende dingen op je pad waar je je al snel aan kan ergeren.
Zo kon ik mij aardig boos maken om het geroddel van mijn klasgenoot. Verschillende mensen die dachten een geheim bij deze persoon kwijt te kunnen waren hier al snel van genezen. De ene roddel naar de andere werd moeiteloos doorverteld aan menig andere klasgenoot.
Er was alleen één ding dat ze niet van mij wisten. Ik moest nog voor iets uitkomen wat mij jaren geestelijk gewurgd had. Ik moest voor mijn geaardheid uitkomen, alleen wist ik niet hoe ik dat aan de klas moest vertellen.
Wat ik niet wilde was dat ik het 1000 keer moest uitleggen.
Ik wilde dat ze het in één keer wisten, dus dat ik het maar één keer hoefde te vertellen. Dus besloot ik mijn ergernissen om te denken. Ik heb het aan de grootste roddelaar van de klas verteld. En wat ik dacht werd ook meteen werkelijkheid: het geroddel hield niet op en binnen de kortste keren wist de hele klas van mijn geaardheid. Zo was ik snel van mijn geheim verlost en hoefde ik het maar één enkele keer te vertellen. De rest werd voor mij gedaan.
En de reacties? Positiever dan ze waren kon bijna niet!
Bron: Omdenken // Erika de Roo
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Autistisch jongetje maakt huiswerk te goed
Stoere vader weet raad met ADHD-er
Plagende jongetjes krijgen lik op stuk

Over de schrijver