Omdenken: hoe meer wildplassers bij Paleis op de Dam, hoe beter

61313864 80E54Ee8E4
Foto: Robert Scarth, Flickr

De Rijksgebouwendienst schrijft een wedstrijd uit voor het beste idee om wildplassen tegen het Paleis op de Dam tegen te gaan. Maar dat valt toch ook om te denken? Omdenken.nl loofde een boek uit aan degene met de beste omdenker voor het wildplasprobleem, en kreeg een stroom creatieve reacties.
Van omdenken.nl: “Er waren een aantal rode lijnen in de reacties te vinden. Veel mensen concludeerden dat we blijkbaar graag tegen een paleis aan plassen. Dus waarom maken we niet van alle urinors paleisjes? Of naast het `echte` paleis een prachtige plas-maquette? En wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat een wildplasser niet nog een keer tegen het Paleis aan zal plassen? Bijvoorbeeld door te veel aandacht te geven. Spiegels, schijnwerpers, keiharde blowers, portretten van de koninklijke familie, een fanfare, onze omdenkers waren behoorlijk creatief. Een andere benadering was die van als-ze-er-toch-staan-te-plassen-dan-kunnen-we-er-maar-beter-iets-leuks-van-maken. Een wedstrijdje binnen de lijntjes plassen. Met je straal een balletje in een gat schieten. Een plaskleurplaat volplassen. De Fun Theory toepassen. Waterorgels, kunst, belonen met Manneke Pis drop, muziekjes, lichteffecten, een gat in de Dam of het Paleis omplassen. Allemaal mooie manieren om wildplassen leuk te maken of `correct wildplassen` te belonen.”
De winnaar van het omdenk-boek was een twitteraar die voorstelde om energie op te wekken uit urine. “Dan wordt het probleem echt de bedoeling. Hoe meer wildplassers, hoe beter”. Alle reacties vind je hier.
Bron:
Bron: omdenken.nl
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Lees ook
Man stopt 24 kamers in 1 mini-appartement
Omdenken: leraar eist dat leerlingen afkijken
Eersteklas oplossing voor racistische vliegtuigpassagier

Over de schrijver