Omdenken: man met 12 vingers zoekt baan als typist

Foto: Omdenken.nlEen 48-jarige man uit India lijdt aan polydactilie, wat inhoudt dat hij aan beide handen zes vingers heeft.
In tegenstelling tot andere mensen die deze aandoening hebben, kan Singh al zijn vingers gebruiken. En daar heeft Singh zijn voordeel mee gedaan: hij is zoals hij zelf zegt een ‘whizz on the computer’: de man typt meer dan honderd woorden per minuut, meldt Metro. Een ervaren typist typt ongeveer zeventig woorden per minuut.
Helaas werkt wordt Singh in India naar eigen zeggen juist vanwege zijn twaalf vingers afgewezen. ”Ze willen in India een mooie vrouw en geen man met twaalf vingers”, zegt hij. Daarom zoekt hij nu een baan in Groot-Brittannië als typist. Hopelijk gaat dit wél lukken. Singh is niet alleen een omdenker, maar ook een doorzetter.
Bron: Metro, nu.nl, via Omdenken
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Autistisch jongetje maakt huiswerk te goed
Stoere vader weet raad met ADHD-er
Plagende jongetjes krijgen lik op stuk

Over de schrijver