Omdenken: rechte fietsband maakt een band verwisselen supersimpel

Rechte Fietsband Van Gaadi. Foto: Gaadi
Rechte Fietsband Van Gaadi. Foto: Gaadi
Een fietsband verwisselen, zeker bij een achterwiel, is een enorm gedoe. Met de buitenband zal dat voorlopig ook nog wel zo blijven, maar voor de binnenband is een geweldig oplossing gevonden.

Hoe verwissel je normaal gesproken een binnenband? Eerst verwijder je de oude band. Dat kan je doen door hem simpelweg door te knippen. Maar de nieuwe binnenband erin is een enorm gedoe. Moeren losdraaien, rem loskoppelen, eventueel versnellingskabels verwijderen, nieuwe band plaatsen, daarna alles weer vastdraaien. Kan dat anders? Ja, dat kan zeker anders! Als je de strategie van het ‘ontregelen’ toepast. Waarom zou een band altijd één geheel moeten zijn? Zou een band niet ook een begin- en eindpunt kunnen hebben? Zie bovenstaand filmpje. Een geniale uitvinding. Nog nooit was het verwisselen van een binnenband op het achterwiel zo simpel. En op het voorwiel ook. Uiteraard…

Bron: Omdenken

Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.

Meer omdenkcasussen
Vieze wc’s geen probleem
Stoere vader weet raad met ADHD-er
Omdenken: werkeloze begint bedrijf als professioneel wachter

Over de schrijver