Omdenken: zo zorgt Obama dat zijn dochters geen tattoo zetten

Foto: Whitehouse, Flickr
Foto: Whitehouse, Flickr

In een interview met NBC vertelde president Obama de verslaggever dat hij merkte dat wanneer hij iets leuk vindt, zijn dochters het onmiddellijk niet meer `cool` vinden. Dat hoort erbij als je twee pubers hebt. Maar Obama en zijn vrouw Michelle wisten dit in te zetten om te voorkomen dat hun dochters een tatoeage nemen.
Ze beloofden hun kinderen dat als zij een tatoeage zouden laten zetten, ze exact dezelfde zullen nemen. Op dezelfde plek. En sterker nog, ze gaan dan met het hele gezin een video voor YouTube opnemen waarin ze aan heel America deze `gezins tatoeage` zullen laten zien. Tsja. Daar zit je als coole jonge meid natuurlijk helemaal niet op te wachten. Of zoals ze het in het artikel van NOSop3 treffend weten te verwoorden: “Als ouders van puberende kinderen net zo stom gaan doen als hun pubers, is de lol er natuurlijk snel van af”.

Bron: omdenken.nl // Nelleke Poorthuis
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Wreed klasgenootje dat pest, wordt gestopt
VMBO scholier blijkt slimmer dan de rest
Eco-eiland van PET-flessen wil wereldreis maken

Over de schrijver