Omring je met planten en ervaar de positieve effecten

Planten geven je huis een mooie uitstraling, zorgen voor zuurstof, luchtvochtigheid en kunnen de lucht zuiveren van giftige stofdeeltjes. En dat is niet alles. Groen om je heen maakt je gelukkig, reduceert stress en heeft een positief effect op je gezondheid. Genoeg redenen voor flink wat groen in je huis of op kantoor.

Luchtzuiverende planten

Elke kamerplant produceert zuurstof, maar niet elke kamerplant zuivert tegelijk de lucht. Er is een groep kamerplanten die dat wel doet. Via hun bladeren nemen ze schadelijke stoffen op uit de lucht, slaan die op in hun wortels, of breken ze af. Palmen en varens zijn natuurlijke luchtverfrissers, maar zij zijn niet de enige planten die dat kunnen. Graslelie, lepelplant, vioolplant en nog veel meer. Ze kunnen het allemaal.

Groen in je huis

Groen in je huis zorgt voor een fijn leefklimaat. Er zijn allerlei manieren om planten in je huis te laten groeien. Gewoon in potten door je hele huis, maar als je niet zo veel ruimte hebt, is een groene wand misschien iets voor jou. Via Pinterest vind je allerlei bijzondere manieren om jouw muren te vergroenen, of kijk een van de vele video’s op Youtube. Wil je het professioneel aanpakken? Dan is de LivePanel misschien wel iets voor jou. Dit is een kant- en-klaar systeem voor een duurzame plantenwand.

Een ‘urban jungle’

Heb je geen tijd om een tuincentrum te bezoeken, kijk dan eens naar Sprinklr. Dit bedrijf bezorgt de mooiste kamerplanten gewoon bij je thuis. Met een handige handleiding erbij hoe je ze moet verzorgen. En laat je vooral inspireren door deze video:

Groen op je werk

Ook kantoren worden steeds groener. Het effect dat je thuis bereikt met planten, kan op je werkplek natuurlijk ook. De luchtkwaliteit van kantoren wordt er beter door, waardoor mensen zich beter kunnen concentreren en minder stress ervaren.

Wilde wand

De ondernemers achter de ‘wilde wand’ spelen in op het vergroenen van werkplekken. Zij ontwierpen een mobiele, groene ‘roomdivider’ van ongeveer 4 vierkante meter. Je kunt de wand vergelijken met een mobiel kamerscherm, maar dan van planten. Het ontwerp bestaat uit duurzame materialen en heeft weinig onderhoud nodig. Elke wilde wand bevat ongeveer 36 tot 72 luchtzuiverende kamerplanten. Vanaf maart 2018 kun je de wilde wand kopen of leasen, met of zonder onderhoudscontract, want niet iedereen heeft groene vingers.

De ‘City Tree’

Niet alleen binnen komen er groene wanden, Ze verschijnen ook in de stad. Een mooi voorbeeld is de City Tree, een wand van 1,5 of 3,5 vierkante meter. Deze wand combineert slimme technologie met de kracht van planten. De City Tree is onderhoudsvriendelijk, zuivert de stadslucht op een natuurlijke manier en zorgt voor verkoeling in de zomer.

Binnen, buiten, thuis of op je werk, meer groen om je heen is de manier om je leefklimaat te verbeteren. Heb je tips? Deel ze alsjeblieft onder de blog.

Over de schrijver

1 gedachte over “Omring je met planten en ervaar de positieve effecten”

  1. Pingback: Houd je hoofd koel: verdrijf de hitte op een zuinige manier

Reacties zijn gesloten.