Omwonenden windpark Houten profiteren van extra rendement op windobligaties

Windpark Houten in aanbouw. Foto: Eneco
Windpark Houten in aanbouw. Foto: Eneco

Windmolens zijn vaak niet populair bij mensen die erbij in de buurt moeten wonen. Het geluid van de wieken, de slagschaduwen en de horizonvervuiling hoort en ziet men liever niet in de eigen achtertuin. Eneco hoopt bewoners op een positieve manier te betrekken bij de ontwikkeling van windmolens. De burgers van Houten kunnen extra rendement krijgen als ze obligaties kopen in het windpark Houten, dat zal gaan bestaan uit 3 windmolens.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
10 initiatieven voor echte groene stroom uit eigen buurt
Geld verdienen met wind
Eneco stelt 2.800 obligaties à €500 beschikbaar voor Houtenaren. De obligaties leveren een rendement van 4 tot 5,5% op — afhankelijk van hoe hard de wind waait. Ook mensen buiten Houten kunnen in windpark Houten investeren. Voor hen zijn 2.200 obligaties uitgegeven, met een jaarlijks rendement van 4%.
Eneco pakt het nog voorzichtig aan. Een gemiddelde windmolen kost tussen de 2 en 3,5 miljoen euro. Als Eneco alle obligaties verkoopt, krijgen ze 2,5 miljoen euro binnen, waarschijnlijk genoeg voor 1 windmolen. De andere twee worden dus op andere manieren gefinancierd.
Bron: Eneco

Over de schrijver

2 reacties op “Omwonenden windpark Houten profiteren van extra rendement op windobligaties”

  1. Het is inderdaad raar dat hier van omwonenden gesproken wordt, terwijl die met 800 huishoudens juist vechten tegen het Windpark. Niet voor niets zijn zij naar het Europees Hof gestapt. Maar wie goed leest, leest ook dat het om de inwoners van Houten gaat, de term omwonenden wordt misbruikt voor borstklopperij van Eneco. Dat is dan wel weer jammer.

  2. De omwonenden profiteren nergens van: die hebben schade die niet gecompenseerd wordt. Eneco spreekt niet namens de omwonenden, wij wel en wij garanderen u dat wij meer schade hebben dan obligaties goed kunnen maken. Zie ook http://www.gigawiek.nl/nieuwe_procedure_tegen_win
    De correcte term zou hier inwoners zijn, gelieve dit in uw artikel aan te passen.
    Overigens is de door Eneco bedachte constructie zonder enig overleg met omwonenden op de markt gezet, nog een reden waarom Eneco niet voor, namesn of over omwonenden kan of mag spreken.

Reacties zijn uitgeschakeld.