hetkanWel Icoon: O My Bag

Paulien Wesselink heeft gisteren de Green2 Kickstart competitie gewonnen. Haar verhaal is typisch hetkanWel: moe van de zoektocht naar de perfecte tas, besloot ze hem uiteindelijk zelf maar te ontwerpen. Slechts 26 jaar oud, maar behept met een grote dosis ‘hetkanWel’, heeft ze haar ideale tas in India laten maken. Bij een atelier dat volgens Fair Trade principes werkt, en van leer dat  op ecologisch verantwoorde wijze is geprepareerd. Dit resulteerde in de eerste O My Bag collectie. Hoe deze tot stand is gekomen, zie je in de bovenstaande video. Het verhaal van Paulien is inspirerend en optimistisch en zo hebben wij onze ondernemers graag!

Over de schrijver

4 gedachten over “hetkanWel Icoon: O My Bag”

 1. Ik vind het echt een heel goed initiatief en hele mooi tassen zijn er uit gekomen. Ik ga er zeker eentje bestellen.
  Voor de werkgelegenheid in India is het ook heel goed. Ik zie alleen maar pluspunten!

 2. Dank voor het leuke stukje Maartje!
  De ontwikkeling van eco-leer is een revolutionaire stap in het leerlooi proces. Hans Both, leerspecialist heeft in samenwerking met de leerlooier in Kolkata, Patrick Lee drie jaar gewerkt het eco-looi proces. Hierbij is niet alleen rekening gehouden met de reductie van schadelijke chemische stoffen, maar ook met de energiebelasting, arbeidsomstandigheden, veiligheid, transport en waterbehandeling. Het is gebruikelijk dat het leer van Argentinië naar India wordt verscheept, zo legt het product uiteindelijk enorme afstanden af. Wij gebruiken nu koeien uit West-Bengalen. Deze koeien worden geslacht voor het vlees, want er is een grote moslim populatie in Bengalen die wel rundvlees eten. Het eco-leer is chroom vrij, maar ook schadelijke stoffen zoals cadmium, nikkel en cobalt worden niet meer gebruikt. Dit is beter voor het milieu en gezonder voor de mensen die er mee werken.
  Verder is het bieden van werkgelegenheid zeker in rurale gebieden in India zeer nuttig in de strijd tegen armoede, evenals het stimuleren van eigen ondernemerschap. Zo is het mogelijk om lokaal gemaakte producten een internationaal platform te bieden.
  De artisans zijn momenteel druk bezig met het maken van de producten en ze zullen vanaf 14 juli verkrijgbaar zijn via http://www.omybag.nl!!

 3. Tja.

  Ik weet het niet hoor, maar als je op je 26e moe bent van het zoeken naar de perfecte tas, heb je volgens mij best een lekker leventje. Verder natuurlijk goed dat het fair-trade is…

  "The goal is to, one day, have my own sustainable factory.
  Here I will empower the workers by providing entrepreneurial
  support and access to the global market. This will contribute
  to the eradication of poverty."

  Natuurlijk, de wereldwijde markt roeit armoede uit.

  Koekoek!

Reacties zijn gesloten.