Onderzoek: Biobrandstoffen uit voedsel zijn niet nodig voor vergroening transport

Nikontino, flickrOm de Europese doelstelling van 10 procent duurzame energie in de transportsector in 2020 te halen, blijkt het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel niet nodig, zo constateerden wetenschappers van CE Delft. Tweede-Kamerleden stemmen vandaag over moties over het bijmengen van biobrandstoffen uit voedsel in Nederland.
Een combinatie van groene maatregelen is voldoende om de doelstelling te halen. Energiebesparing staat voorop. Er is al veel besparing mogelijk door het stimuleren van zuinige auto’s. Daarnaast moeten er zo snel mogelijk meer elektrische auto’s bijkomen, mits ze rijden op groene stroom. Tot slot kunnen auto’s rijden op duurzame biobrandstof, zoals biodiesel uit gebruikt frituurvet of groen gas gemaakt uit organisch afval. Alles bij elkaar opgeteld kan dat leiden tot de beoogde 10 procent duurzame energie in de transportsector in 2020.
Het rapport “Sustainable alternatives for land-based biofuels in the European Union” is opgesteld door CE Delft in opdracht van Greenpeace, Birdlife, Transport & Environment en het European Environmental Bureau.
Bron: CE Delft, in opdracht van Greenpeace

Over de schrijver

16 reacties op “Onderzoek: Biobrandstoffen uit voedsel zijn niet nodig voor vergroening transport”

 1. Luister slimpie, ik smijt links op deze digitale zooi. Die vervolgens als spam of onbegrijpelijk betiteld worden. Uiteraard, als je van de materie geen kaas hebt gegeten. Bij kinderen moet je ook niet beginnen over het seksuele leven van de meikever in augustus.
  Vervolgens hakt men de materie in stukjes, puur om te kunnen diskuzeuren. Puur om gelijk te krijgen, puur om hun schuldgevoel te kunnen onderdrukken.
  Ik verwijs dan ook nog eens naar onderzoek en berekeningen van anderen, maar met name Mark kan dat niet aan. En ook "Frissewind" in St. Maarten projekteert zijn situatie op de Hollandse situatie.
  Technische onderbouwingen zijn voor mensen die weten welke energie er weggesmeten wordt. Mensen die een technische opleiding EN ervaring hebben. Niet de zwak geïnformeerden die de klok hebben horen luiden.
  Zij krijgen te maken met hoge brandstofprijzen, zoals die gasbloemen van die truckerboer die je hier aanhaalt (foto). En ik kan haast niet wachten tot dat gaat gebeuren. En dat duurt echt zo lang niet meer.
  Deze tekst is opgeslagen, verdonkeremanen onmogelijk en ik ga dit weer gebruiken op mijn website.

Reacties zijn uitgeschakeld.