Onderzoek naar risico’s schaliegas in juli klaar

Henk Kamp Portret
Foto: Wikimedia Commons

Het onderzoek naar de gevolgen en mogelijke risico’s van schaliegas wordt gedaan door advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Arcadis en Fugro-Ecoplan worden ingezet als onderaannemers. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) gisteren gemeld aan de Tweede Kamer. Dit bericht Trouw vandaag. Het onderzoek kan 1 juli afgerond zijn.
[adrotate group=”4″]
Kamp geeft aan dat hij zeker wil weten dat schaliegas op een veilige manier kan worden opgespoord en gewonnen. Als uit het algemene onderzoek blijkt dat dit kan, wordt vervolgens gekeken naar de gevolgen op lokaal niveau.
GroenLinks is niet blij met de keuze van Kamp voor Arcadis en Fugro, omdat dit bedrijven zijn die geld verdienen met schaliegaswinning. Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “Kamp moet op zoek naar onafhankelijke onderzoekers, anders is het onderzoek bij voorbaat ongeloofwaardig.”
Lees het hele onderzoek in Trouw
Lees ook
De 6 gevaren van schaliegas
Telegraaf zet burgers in de kou met keuze voor schaliegas
De beste aanbieders van groene stroom

Over de schrijver

1 reactie op “Onderzoek naar risico’s schaliegas in juli klaar”

  1. Als we niet op komen voor ons land verdienen we het niet zuiver drinkwater te hebben en natuur die ons zuurstof geeft. Al het leven zeg maar..
    Waarom is nederland zo walgelijk passief gatverdamme!! Hoe vaak zijn er protesten met verrekte weinig mensen?
    Echt mensen, die dingen die toch gaan gebeuren hebben jullie kei hard verdient als je er niets tegen hebt proberen te doen. En altijd dat laffe kut excuus dat wij er toch niks tegen kunnen beginnen.

Reacties zijn uitgeschakeld.