Onderzoek wijst uit: dit zijn de mooiste vrouwen

3206805049 15F88009A5
Foto: D Sharon Pruitt, Flickr

Mocht je denken dat jouw borsten doorslaggevend zijn voor een man om jou aantrekkelijk te vinden, dan heb je het mis. Tenminste, volgens Antropoloog Barnaby Dixon uit Nieuw-Zeeland. Hij onderzocht wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden in een partner. Hiervoor onderzocht hij verschillende culturen in verschillende tijdperken. Hij analyseerde waar proefpersonen naar keken en concludeerde dat de heup-tailleverhouding erg belangrijk is bij de partnerkeuze. Elk figuur en elk gewicht heeft een andere verhouding tussen taille en heupen. Barnaby kwam erachter dat een verhouding van 0,7 tussen heupen en taille het mooist gevonden wordt bij vrouwen.

Vruchtbare afmetingen

Mannen kijken niet naar jouw borsten of billen, als jij jouw taille en heupen de perfecte afmetingen hebben. Wil je zo aantrekkelijk mogelijk zijn, dan moet jouw taille 70 centimeter zijn en jouw heupen 100 centimeter. De reden blijkt eigenlijk voor de hand te liggen: jij hebt de perfecte afmetingen om voor het nageslacht te zorgen. Het is mogelijk dat er een biologisch signaal naar de hersenen wordt afgegeven dat je heel vruchtbaar bent en gezond nageslacht zal produceren. En dan maakt het niet uit of je kleine borsten hebt en iets te volle billen. Jij zorgt voor een kind en dat wil de man. Vind je dat soft klinken? De vrouw doet hetzelfde: zij wil geen gespierde man, maar een zachtere man. Die zou namelijk zorgzamer zijn.

De mooiste vrouwen: voorbeelden

De mooiste vrouwen ter wereld blijken dezelfde afmetingen te hebben. Denk aan Jessica Alba en Kate Moss. Maar ook Marilyn Monroe, iets ronder dan Kate Moss, had de perfecte afmetingen. Logisch dat ze nog steeds door velen wordt beschouwd als de mooiste vrouw ter wereld.

Heb jij de perfecte afmetingen?

Om erachter te komen of jij de perfecte verhouding tussen taille en heupen bezit, hoef je alleen maar een meetlint te pakken.

  1. Ga rechtop staan en ontspan je buik
  2. Neem een meetlint en meet de omtrek van het smalste deel van je taille. Dat is het gedeelte net onder je ribbenkast.
  3. Kijk wat het breedste punt is van je heupen en meet de omtrek van dit gedeelte.
  4. Deel de afmetingen van stap 2 door die van stap 3. De uitkomst daarvan is de verhouding tussen je taille en heupen. Hoe dichter het getal bij 0,7 ligt, hoe perfecter jouw verhouding.

Bron: Vrouwonline

Lees ook

[adrotate banner=”34″]

1 reactie op “Onderzoek wijst uit: dit zijn de mooiste vrouwen”

Reacties zijn uitgeschakeld.