Onderzoekers maken chocolade met helft minder vet

Peter Pearson, Flickr.com
Peter Pearson, Flickr.com

Wel de smaak van chocolade, maar niet de volle mep aan vet? Dat moet binnenkort mogelijk zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Warwick claimen een manier gevonden te hebben om het vet in chocolade deels te vervangen door druppeltjes fruitsap. De consistentie van de chocolade blijft dan hetzelfde, maar de reep wordt een stuk gezonder.

Sinaasappel of cranberry
Voor de repen wordt gebruik gemaakt van cranberry- of sinaasappelsap, maar de druppeltjes van het fruitsap zijn zo klein, dat je ze praktisch niet proeft of ziet. Ook gaan de druppeltjes niet aan elkaar zitten. Volgens de wetenschappers is het een kwestie van wachten tot voedselfabrikanten het idee oppikken; wat hen betreft kan het direct geïmplementeerd worden.
Chocolade met water
Het is niet voor het eerst dat geëxperimenteerd wordt met chocolade. In 2010 kwamen wetenschappers al met een reep die voor 60 procent uit water bestond. Daarvoor werd dezelfde techniek gebruikt. Die reep is door gebrek aan geld echter nooit uitontwikkeld of in productie genomen. Toch weerhoudt dat deze onderzoekers er niet van om te hopen dat de voedselindustrie hun onderzoek gebruikt om met gezondere, lekkere chocoladerepen te komen.
Bron: MNN, Daily Mail, Medical Daily
Lees ook:
Amandelen bij het ontbijt voorkomt suikerdip gedurende de dag
Food Guerrilla voor eerlijk eten
Ben jij al 100% groen?

1 reactie op “Onderzoekers maken chocolade met helft minder vet”

  1. Ik neem aan dat die druppeltjes fruitsap voornamelijk uit koolhydraten bestaan, en dan vooral fructose. Dat wordt dan in je lichaam opgeslagen als vet, vooral rond de lever, waar het de grootste problemen geeft.

Reacties zijn uitgeschakeld.