Onderzoekers schaliegas rapport hebben “financieel belang bij winning schaliegas”

Schaliegas uit de kraan. Foto: Gasland
Schaliegas uit de kraan. Foto: Gasland
Twee ingenieursbureaus die betrokken zijn bij het schaliegas rapport, “zouden er financieel belang bij kunnen hebben als het boren naar onconventionele fossiele brandstoffen ook in Nederland van de grond komt”. Dat meldt nu.nl op basis van een interview met Fleur de Huu, secretaris van Schaliegasvrij Nederland.
Het gaat om de bedrijven Arcadis en Fugro. Arcadis verdient in de VS geld met afvalwatermanagement en andere milieudiensten bij schaliegaswinning. Fugro is bezig met bodemonderzoek voor dezelfde sector.
De bekende Rotterdamse hoogleraar Jan Rotmans, die zich eerder al samen met 54 andere hoogleraren keerde tegen schaliegaswinning, uitte gisteren dezelfde twijfels over het schaliegas rapport in het Radio 1 programma Dit is de dag: “Die bedrijven hebben zelf ervaring met boren naar schaliegas en hebben er ook belang bij dat te doen, dat klopt al niet”.
Volgens woordvoerder Economische Zaken Bart Visser is er echter niets aan de hand: “Als je een expert bent op het gebied van mijnbouw, ligt het in de lijn der verwachting dat je contacten hebt met bedrijven en daar ook geld mee verdient.”
Lees het hele artikel op nu.nl
Lees ook
[adrotate group=”2″]
De olifant in de huiskamer van het schaliegas rapport: is het wel rendabel?
Kijktip: Wiebo’s oorlog tegen de olieindustrie

Over de schrijver