ONE NIGHTS TENT: na wilde nachten weer een schoon festivalveld

De One Nights Tent. Foto: Psssh. Nl
De One Nights Tent. Foto: Psssh. Nl

Sinds 2009 organiseert de ASN Bank elk jaar ASN Bank Wereldprijs. Iedereen die een duurzaam project heeft, kan meedoen. Na een aantal rondes worden op 13  november de vier prijswinnaars bekendgemaakt, die elk €10.000 euro ontvangen voor hun bedrijf. hetkanWel zet enkele kandidaten in het zonnetje. Hier: One Nights Tent, die recycleerbare tenten voor festivals ontwikkelt. 

Wil je ook een kans maken op een van de 4 Wereldprijzen à €10.000? Schrijf je dan nu in. Je kunt je project uiterlijk tot 2 juli inschrijven. Wees er dus snel bij.

Devin Malone uit Alaska studeerde af aan de TU Delft. Hij ontwerpt campingspullen bedoeld voor eenmalig gebruik, vandaar de naam ONE NIGHTS TENT. Een speelse naam voor een speelse business.

Wat is je project?

Devin: “Mensen gaan vaak achteloos om met spullen. Maar veel gebruiksvoorwerpen, zoals doodgewone rubber regenlaarzen is veel moeite, tijd en geld gestoken ook al zijn ze goedkoop. Bezoekers aan festivals als Lowlands laten achteraf vaak gewoon hun tent en campingspullen als afval achter. Een op de vier doet dat. De afvalbergen na de festivals zijn dan ook immens. Wij willen daarom vriendelijk geprijsde single-use recyclebare kampeerspullen aanbieden. Single use is cool, zeker op een festival met veel drukte en modder, dan wil je niet je dure spullen verpest zien door mensen die hun voeten overal neerzetten. Onze eerste twee producten, ‘ONE NIGHTS TENT en  PSSSH!-luchtbed, bieden we voor het eerst dit jaar aan op de muziekfestivals Lowlands- en Down the Rabbit Hole. Je koopt ze online en ontvangt ze tegen een kleine borg op de camping. Scheelt bagage! De borg krijg je terug als je de spullen na gebruik ter recycling bij ons inlevert. Niet uitgekeerde borg stoppen we weer in het project. Tent en matras bestaan vooral uit low-density polyethyleen dat snel kan worden hergebruikt, in de toekomst willen we bioplastic gaan gebruiken.”

Wat is je grootste uitdaging met ONE NIGHTS TENTs?

“Eerst maar eens zorgen dat ik mijn visum verlengd krijg, voor ik vanuit België of zo moet gaan werken (lacht). Wat betreft het project: het is lastig een bedrijf te vinden dat in kleine hoeveelheden wil produceren. Wij mikken op hooguit een paar honderd in deze pilot. Als we niemand vinden doen we het zelf, dan kunnen we in een uur met twee man twee tenten klaar hebben. Wij willen hem tegen lage kosten kunnen maken om ook een lage prijs aan te kunnen bieden. Verder gaat natuurlijk veel werk zitten in een  optimale vormgeving van ons product.”

Wat ga je doen met het geld als je de ASN Bank Wereldprijs wint?

“Tienduizend euro is een mooi bedrag, maar het is ook weg voor je het weet. Ik ga het steken in de fabricage denk ik. Cash is natuurlijk essentieel voor elk beginnend bedrijf. Ik ben momenteel de enige fulltime medewerker, samen met twee stagiaires en drie freelancers. De prijs is natuurlijk ook een prachtige publiciteit voor wat wij maken.”

Wil je ook een kans maken op een van de 4 Wereldprijzen à €10.000? Schrijf je dan nu in. Je kunt je project uiterlijk tot 2 juli inschrijven. Wees er dus snel bij.

Hier vind je meer informatie over de prijs.

In de video zie je hoe snel je een ONE NIGHTS TENT hebt opgezet in 5 – 10 minuten:

Over de schrijver

2 gedachten over “ONE NIGHTS TENT: na wilde nachten weer een schoon festivalveld”

  1. Pingback: 50+ projecten dingen mee naar ASN Wereldprijs

Reacties zijn gesloten.