Oneplanetcrowd haalt in 1 jaar tijd €950.000 aan crowdfunding voor groene economie op

Foto: images of money, Flickr
Foto: images of money, Flickr
Binnen een jaar na de lancering (op de Dag van de Duurzaamheid 10 oktober), is er via Oneplanetcrowd.nl ruim 9,5 ton gefinancierd voor 17 succesvolle projecten. Dat meldt Oneplanetcrowd.
Projecten als Waka Waka en de Powerplane van Ampyx Power vonden afgelopen jaar hun weg naar een grote groep investeerders via Oneplanetcrowd.nl. Naast bedrijven crowdfunden ook ideële organisaties op het platform. Het Eco-drone project van WNF en het Bijenpaleis in het Westerpark zijn hier voorbeelden van.

Sterke groei verwacht voor duurzame crowdfunding

Oneplanetcrowd verwacht een sterke groei in duurzame crowdfunding voor 2014. Consumenten willen naast financieel rendement, ook bijdragen aan een duurzamere wereld en kiezen daarbij voor het project dat hen het meest aanspreekt.
Sinds kort wordt er een nieuw financieringsinstrument aangeboden op het platform: de achtergestelde converteerbare lening. Hierbij stapt de crowd in met een lening, om later te kunnen converteren naar aandelen. Dit gebeurt wanneer er een professionele investeerder instapt en de crowd kan meeliften op een eerlijke marktwaardering. De Powerplane van Ampyx Power, een zweefvliegtuig dat energie op kan wekken, was het eerste project waarbij dit instrument succesvol werd ingezet. In totaal werd er meer dan 3 ton opgehaald met converteerbare leningen.
Bron: Oneplanetcrowd
Lees ook
[adrotate group=”2″]
5 manieren om zonnepanelen te financieren
Crowdfundingcampagne hetkanWel groot succes: €10K opgehaald in 5 dagen

Over de schrijver