Online masterclasses hetkanWEL

Online Masterclasses

HetkanWEL spreekt dagelijks met groene pioniers, koplopers en wereldverbeteraars. We delen hun verhalen in onze dagelijkse content, maar zijn in 2020 ook begonnen met het organiseren van online masterclasses met deze inspirerende mensen. Op die manier kan je voor 9,90 euro niet alleen hun verhaal uit hun eigen mond horen, maar krijg je ook de mogelijkheid om live vragen te stellen en te chatten met de medebezoekers. Mocht je op het aangegeven tijdstip niet live bij de masterclass kunnen zijn, geen nood: voor 2,50 euro kan je ‘m terugkijken. Uiteraard kan je dan helaas geen vragen meer stellen, maar je kan wel het verhaal terugluisteren, inclusief alle tips and tricks. Hieronder vind je het overzicht van onze masterclasses tot nu toe. 

Emily-Jane Townley: leven zonder afval

Het begon allemaal zeven jaar geleden, in 2013. Middenin de ochtendspits van een druk gezinsleven met 3 kinderen, waaronder een baby, werd de aandacht van Emily-Jane Townley ineens getrokken naar een verhaal op BBC Breakfast. De Frans-Amerikaanse Bea Jonhson was te gast in het programma. Op tafel stond een glazen pot van 1 liter. Hierin zat al haar afval van het afgelopen jaar. Emily wist meteen: dit wil ik ook! Ze verdiepte zich in zero waste, begon het blog en webshop Leven Zonder Afval en in 2020 verscheen haar gelijknamige boek: een handleiding voor een minimal waste lifestyle. Voor hetkanWEL gaf ze een masterclass met tips & trick over hoe jij je afval kan verminderen. Kijk ’em hier terug.

Chiara Spruit (alias Indiaan in je kast): ontdek je eigen stijl

We kennen allemaal het fenomeen waarbij we voor een volle kledingkast staan en toch ‘niks’ hebben om aan te trekken. De makkelijkste optie lijkt dan: iets nieuws kopen, maar dat is natuurlijk niet de meest duurzame optie. Styliste Chiara (alias Indiaan in je kast) geeft daarom praktische tips om je eigen stijl (opnieuw) te ontdekken en te shoppen in je eigen kast. Want de mogelijkheden zijn vaak eindeloos. Het enige wat je nodig hebt, is een duwtje in de juiste richting en dat geeft Chiara graag. Kijk hier haar masterclass terug.

Heleen Hülsmann & Anne-Ro Klevant Groen: Tweedehands winkelen als een pro

De tweedehands kledingmarkt groeit zo hard, dat er voorspeld wordt dat de omzet over vijf jaar groter is dan die van de fast fashion-ketens. Of dat inderdaad zo is, zal de toekomst ons leren, maar feit is wel dat tweedehands kledingmarkt groeit. En hard ook. Het is duurzaam, betaalbaar en met een beetje goed zoeken heb je een uniek kledingstuk te pakken dat precies bij jou past. Maar hoe vind je in dit grote aanbod jouw pareltjes? En hoe zorg je er vervolgens voor dat je fris en fruitig voor de dag komt zonder muffe geurtjes? Op deze en andere vragen en meer gaan experts Anne-Ro Klevant Groen en Heleen Hülsmann in tijdens deze masterclass. Anne-Ro werkt al haar hele leven in de mode en is director marketing & communications bij Fashion for Good. En Heleen verkoopt al meer dan vijftien jaar tweedehands designerlabels in haar Salon Heleen Hülsmann. Bekijk hier de masterclass terug.

Ook een keer live bij één van onze online masterclasses aanwezig zijn? Houdt onze site en nieuwsbrief dan goed in de gaten. We gaan in 2021 verder en houden je op de hoogte van de komende events. 11 januari kan je alvast in je agenda schrijven: dan vertelt Marjolein Jonker (alias Marjolein in het klein) over tiny houses.