Online protest vertelt Nutella de donkerbruine waarheid

Zara Kinderenvanhetseizoen
Zara. Bron: Kinderen Van Het Seizoen

In Turkije helpen veel jonge meisjes zoals Zara hun ouders bij het plukken van hazelnoten. Kinderarbeid heet dat bij ons, maar je hoort ook vaak dat het voor de gezinnen de enige manier is om te overleven. De ouders of het kind hebben het inkomen juist nodig om te overleven. Dit is echter niet het geval: het uitbannen van kinderarbeid blijkt juist goed voor het gehele gezin, volgens onderzoek van FNV Mondiaal en de Landelijke India Werkgroep. Kinderen die naar school zijn gegaan hebben meer kansen en mogelijkheden om uit de armoedespiraal te komen. En volwassenen kunnen hogere lonen krijgen voor hun werk, als ze niet meer hoeven te concurreren met lage kinderlonen.

hetkanWel berichtte al eerder over de donkerbruine waarheid achter Nutella: Zara en haar leeftijdsgenoten plukken hazelnoten voor deze pastagigant. Volgens Rankabrand heeft Ferrero, de producent van Nutella , al afspraken gemaakt met zijn Turkse leveranciers over “het vermijden van alle vormen van kinderarbeid”. Maar praktijkonderzoek door filmmaker Mehmet Ülger wijst uit dat Zara nog steeds de boom in kan. Rankabrand vraagt consumenten daarom om Nutella een zetje in de rug te geven om papieren afspraken in de praktijk te brengen. Helpen kan via Twitter, Facebook en de goede oude email.

Bronnen: hetkanWel en Rankabrand

Lees ook:

Top 4 schokkende feiten over Nutella hazelnootpasta

Over de schrijver

2 reacties op “Online protest vertelt Nutella de donkerbruine waarheid”

 1. gewoon jaloersheid speelt de mens hier parten en het wordt dan onder een ander dekmanteltje gebracht
  Beter is geen walnoten in de pasta want voor mensen met een slecht gebit is het een ramp.
  ook niet iedereen kan noten verdragen. Wel peppernoten, maar die zijn weer niet geschikt voor de pasta en doen ons denken aan sint nikolaas en die heeft weer een zwarte piet en zo worden veel mensen echt wel ziek. Je moet dus kunnen denken in meer dimensies en dan wordt de reden van the web wel duidelijk wat informatie betreft. En dus niet steeds ronddraaien in hetzelfde kringetje.

  1. walnoten in de choco pasta? ken je niet het verschil tussen walnoten en hazelnoten?
   en wat je verder staat te ratelen slaat ook kant noch wal(noten)…

   pepernoten niet geschikt voor pasta? en speculoospasta dan??
   "en zo worden veel mensen echt wel ziek"?? omdat sinterklaas een zwarte piet heeft worden veel mensen ziek??? ik begrijp niks van je onsamenhangende gereutel.

Reacties zijn uitgeschakeld.