Dit zijn de leukste online winkels voor tweedehands en vintage kleding- en design

Tweedehands, vintage of pre-loved. Welke term je er ook aan geeft: hergebruik van kleding en meubels zit in de lift. Er komen steeds meer online winkels voor hoogwaardige  tweedehands en vintage kleding- en design. Wij vroegen de website eerlijkwinkelen.nl om er een aantal voor je op een rij te zetten. Het volledige overzicht vind je op hun website.

The Next Closet

Favoriet van de redactie is het Nederlandse The Next Closet. Hier vind je designer kleding en andere mooie items. En je kunt zelfs in de kledingkast van inspirerende vrouwen winkelen. Met dat aanbod heb je nooit meer iets nieuws nodig. Nou ja, ondergoed dat wel natuurlijk.

Vinted

Vinted komt oorspronkelijk uit Litouwen, maar het was de Nederlandse Thomas Plantenga die het bedrijf van de ondergang redde. Het bedrijf is inmiddels in 12 landen actief en heeft in Nederland United Wardrobe over genomen. Meer dan 34 miljoen mensen verkopen en shoppen hier unieke tweedehands kleding.

Rebelle

Hier vind je tweedehands designerkleding of luxury brands, zoals de site het zelf noemt. De site is oorspronkelijk Duits, maar verkoopt nu in heel Europa (er is dus ook gewoon een Nederlandstalige versie) en is dit jaar ook in de Verenigde Staten gelanceerd.

Vestiaire Collective

Deze site is Brits en dat brengt ons meteen bij de volgende hobbel: sinds de Brexit (1 januari 2021) moet je 20% import belasting bij de koopprijs optellen. Misschien dus niet de goedkoopste of makkelijkste optie meer, maar toch: je favoriete item zal maar op deze site staan.

LENA the fashion library

Bij LENA the fashion library kun je kleding lenen, maar je kan de items ook kopen. Die zijn naar alle waarschijnlijkheid dus wel al eens gedragen, want eerder verhuurd. Je kunt kiezen uit een hoogwaardige collectie van  opkomende designers, duurzame labels en de mooiste vintage en unieke pre-loved items. Shoppen kan in de LENA flagshipstore in Amsterdam of online.

Roses of Fashion

De oprichtster van Roses of Fashion houdt van winkelen, maar wel voor een mooie prijs en zonder het milieu te belasten. Met drie opgroeiende kinderen en een parttime baan is het budget niet altijd toereikend, dus werd ze heel handig in het vinden van mooie spullen voor een goede prijs. Nu verkoopt ze zelf pre-loved items.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderkleding zijn tweedehandswinkel een absolute uitkomst. Kinderen groeien razendsnel en T-shirts, jassen en truien zijn vaak nog heel mooi als ze niet meer passen. Je kunt eens een kijkje nemen bij happybellys.nlkrijgdekleertjes.nl en mijnesjouwes.nl.

Shop for design

Shop for design verkoopt diverse meubels, die zijn ontwerpen in Nederland en Denemarken. Sommige zijn wel vijftig jaar of ouder, maar nog steeds helemaal gaaf. Naast meubelen verkopen ze ook vintage lampen, aardewerk en glas.

Tweedehands servies

Ben je op zoek naar bijzonder servies, glaswerk of bestek? Dan zit je bij het derde servies in Rotterdam. Ze kunnen sturen het naar je op met breukgarantie.

Niet online, maar wel heel leuk Reshare Stores

Vorige jaar startten het Leger des Heils en duurzame modeontwerper Sjaak Hullekes van Hul le Kes de ReShare Store. Vorige jaar openden ze samen een pop-up ReShare Store met een exclusieve collectie, om een statement te maken voor het hergebruik van textiel en tegen de fast fashion. Hul de Kes transformeerde hiervoor oude kleding van het Leger des Heils tot een exclusieve en duurzame collectie. Deze samenwerking zetten ze nu voort met verschillende door heel Nederland.
En op de website van Eerlijkwinkelen.nl staat ook nog een hele mooie lijst met eerlijke winkels door heel Nederland, die jouw hulp nog steeds hard kunnen gebruiken!
Wat is jouw favoriete webshop voor tweedehands en vintage kleding en meubels? Laat het ons weten. En ben jij goed op de hoogte wat er te vinden is in jouw stad? Dan kun je eerlijkwinkelen.nl misschien helpen als vrijwilliger. Heb je interesse? Mail dan naar info@eerlijkwinkelen.nl

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit zijn de leukste online winkels voor tweedehands en vintage kleding- en design”

  1. Beste Asceline, graag breng ik mijn webshop Little Monkeys (www.littlemonkeysonline) bij je onder de aandacht. Ik verkoop voor anderen, tegen een percentage van de opbrengst, zo goed als nieuwe (dus tweedehands) kinderkleding. Verder kan men (voor wie het goed kan gebruiken) op mijn website een gratis kledingpakket aanvragen. Deze stel ik samen uit kleding die niet retour hoeft naar de inbrenger, of die ik uiteindelijk niet verkoop.
    Neem eens een kijkje, is zeker de moeite waard 🙂
    Groet, Iris | Little Monkeys

Reacties zijn gesloten.