Ontbijt voorkomt hart- en vaatziekten bij man

Bron: dotcx - Flickr.com
Bron: dotcx – Flickr.com

Dat ontbijten belangrijk is, wisten we al. Maar er is nog een reden om deze maaltijd vooral niet over te slaan. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat het nuttigen van een ontbijt vooral voor mannen heel belangrijk is. Mannen die niet ontbijten, hebben een kwart meer kans om te sterven aan een hartaanval dan mannen die ’s morgens wel een hapje eten. Het ontbijt helpt de stofwisseling van het lichaam op gang en door niet te ontbijten, of door ’s nachts te eten, wordt deze spijsvertering verstoord.
Onderzoek
De onderzoekers van de Harvard School of Public Health willen met deze resultaten mensen waarschuwen. De afgelopen 16 jaar hielden Amerikaanse onderzoekers de gezondheid van ruim 26.000 mannen uit de gezondheidszorg bij door middel van diverse vragenlijsten. Uit de verzamelde gegevens bleek maar liefst 27% van de mannen een hoger risico op een hartaanval of andere hart- en vaatziekten te hebben.
Risicofactoren
Ook bleek dat de mannen die niet ontbijten jonger werden, ongehuwd zijn, meer drinken en minder lichamelijke activiteiten ontplooien dan mannen die wel ontbijten. Hoofdonderzoeker Leah Cahill zegt over de onderzoeksresultaten: “Het overslaan van een ontbijt kan leiden tot één of meer risicofactoren, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een hartaanval.”
Bron: Daily Mail
Lees ook
Zonne-energie zonder eigen dak
Bijna alle succesvolle mensen staan vroeg op
Tiener bedenkt manier om plastic om te zetten in biobrandstof

4 reacties op “Ontbijt voorkomt hart- en vaatziekten bij man”

  1. Onzin weet ik niet, wel heel slordig vertaald.
    Ik denk wel dat oorzaak en gevolg zijn omgedraaid: het is niet zo dat als je ineens gaat ontbijten je ineens aan een partner geraakt en lid wordt van de sportschool, maar mensen die veel bewegen en minder drinken hebben 's ochtends eerder behoefte om te ontbijten.
    Maar goed, wie ben ik om "Harvard School of Public Health" tegen te spreken zonder gedegen tegenonderzoek 🙂

  2. "Ook bleek dat de mannen die niet ontbijten jonger werden (…)"
    Wow, dus je ontbijt overslaan is de sleutel tot de eeuwige jeugd..?!

  3. Nee het is geen onzin, het is een legitiem onderzoek maar slecht vertaald. Ik denk dat de auteur had moeten schrijven "Ook bleek dat mannen die niet ontbijten jonger sterven"

Reacties zijn uitgeschakeld.