Ontdek producten om trots op te zijn

Onderzoek van DossierDuurzaam laat zien dat meer dan 40% van de Nederlanders best duurzamer wil leven. Een bemoedigend cijfer, maar veel mensen hebben toch nog een extra stimulans nodig. De nieuwe Nederlandse community Klooker wil die rol graag vervullen!
Dennis Kamst (43) is de oprichter van Klooker. ‘We weten eigenlijk allemaal dat duurzaam leven beter is. Maar doen we het ook? Vroeger werkte ik zelf bij grote energiemaatschappijen. Dat was toen nog een vreemde bedrijfstak want hoe meer energieverkoop, hoe meer winst en hoe minder goed voor het milieu. Ik besefte wel dat het niet ok was, maar vond het moeilijk om er wat aan te doen.’
Dennis staat hierin niet alleen, veel mensen zijn wel bekend met verhalen over kinderarbeid in de Indiase kledingindustrie of uitbuiting op koffie- en theeplantages maar weten niet goed hoe ze hier zelf iets aan kunnen doen. Een gesprek met zijn dochter gaf Dennis het laatste zetje.

Made in Bangladesh

Een paar maanden geleden vroeg zijn dochter aan Dennis: “Papa, wat is Made in Bangladesh?” Dat was de druppel, want hoe kon hij haar uitleggen dat haar jurkje waarschijnlijk gemaakt was onder zeer slechte omstandigheden door moeders die hun eigen kinderen nauwelijks zien omdat ze zo hard moeten werken?
Dat was het moment waarop hij het roer omgooide en begon na te denken over een community van mensen die net als hij graag duurzamer wilden leven maar nog niet goed wisten hoe. Mensen aan wie het de tijd of kennis ontbrak om uit te zoeken welke producenten en diensten dan wél goed waren. Zo ontstond Klooker.

Een wereld aan duurzaamheid

Via Klooker ontdek je duurzame producten die passen bij jouw leven. Als lid van de community ontvang je 6 tot 8 keer per maand een email met producten en diensten waarvan je zeker weet dat ze goed zijn voor de wereld. Zo bespaar je tijd, kun je op een makkelijke manier meer leren over wat wél goed is en ontvang je ook nog eens fijne kennismakingskortingen.
En dat slaat aan! Slechts 4 maanden na haar start heeft Klooker al 1.700 leden die via de mail aanbiedingen en informatie hebben gekregen van onder andere De Vegetarische Slager, Seepje, Mud Jeans, MoyeeCoffee en Chocoladeverkopers.

Probeer het zelf

Ook iets voor jou? Je kunt al lid worden van Klooker voor de kosten van een kop koffie. Hierna ontvang je per email nieuws over duurzame producten die je veelal met korting kunt aanschaffen. Klooker is onafhankelijk van retailers en kan dus echt selecteren op de beste, duurzaamste producten. Zo willen ze samen met jou eerlijke en duurzame producten zo snel mogelijk gemeengoed maken!
Wil jij Klooker uitproberen? Als hetkanwel.nl lezer krijg je nu .
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Klooker. 

Over de schrijver