Ontferm je over kromkommers en tweebenige wortels

2805329281 Fce2189557
Deze Ondeugende Jongen Zou De Supermarkt Niet Halen… Foto: Gary Koelling, Flickr

Rotterdammers kunnen binnenkort zich ontfermen over de verworpenen der aarde. Letterlijk. De organisatie Kromkommer is namelijk bezig om groentepakketten van afgekeurde groentes samen te stellen. De wortels, komkommers en courgettes die zij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit, ze zijn alleen krom, tweebenig of kronkelig. En worden door supermarkten niet geaccepteerd.
Lees ook
Limburgers komen in actie voor lelijke en suggestieve groente
Top 10 wereldverbeterende projecten
Maak kennis met de streekbox: verse en lokale producten bij je thuisbezorgd
Kromkommer wil door partnerschappen met telers ook de afgekeurde groente een kans geven om op jouw bord terecht te komen. Volgens de organisatie “verkleinen we zo de berg met verspilde groenten, gaan we bewuster met ons eten om en genieten we van lekkere en bijzondere groenten.” De organisatie is ook van plan speciale recepten te ontwikkelen die de bijzonder vormen nog beter recht zullen doen.
Het is de bedoeling dat de eerste pakketten in de regio Rotterdam verspreid zullen worden. Daarna mag de rest van Nederland genieten van de pakketten met lelijke, afwijkende of zelfs ondeugende groente.
Bron: Voor de Wereld van Morgen

Over de schrijver

4 gedachten over “Ontferm je over kromkommers en tweebenige wortels”

  1. Lekker door gaan! En ook snel naar Amsterdam en omstreken! Ook ik heb het helemaal gehad met de perfect gevormde maar smakeloze groenten en fruit van de supermarkten.
    Heel graag heel veel lokale natuurlijke producten.

Reacties zijn gesloten.