Ontwerper bouwt kartonnen fiets van €10


De Israëlische ontwerper Izhar Gafni is een liefhebber van fietsen. Toen hij hoorde dat iemand een kano had gemaakt van karton, begon hij te denken: zou ik ook een fiets van karton kunnen maken? Anderen vertelden hem dat het onmogelijk was, maar hij bleef er zoveel aan denken, dat zijn vrouw op een avond zei: “Ik ken jou: eerst maak je jezelf gek, dan maak je mij gek en vervolgens maak je je hele familie gek. Probeer het maar gewoon.”
Lees ook
Fietsen, onderbroeken, kathedralen en 11 andere opmerkelijke producten van bamboe
Bedrijf print werkende fiets met 3D printer
Top 10 verrassende, wereldverbeterende projecten

Kartonnen Fiets314Px
Gafni Op Zijn Fiets. Foto: Screendump Uit Vimeo Video

Gafni ging aan de slag en wist met veel proberen een werkend prototype te maken. Gafni’s truc is dat hij de verschillende onderdelen van de fiets vouwt, net als origami. Als basis gebruikt hij dik karton, dat ook als verpakkingsmateriaal gebruikt wordt. De eerste modellen leken volgens hem ook op een kruising van een verpakking en een fiets.
Het karton wordt afgewerkt met verf, waardoor de fiets van lichtgewicht, hard plastic gemaakt lijkt. Nit alleen het frame en het stuur, maar ook de wielen en het zadel zijn van karton gemaakt. De fiets van Gafni kost aan materiaal zo’n 10 euro. In de winkel zou hij volgens de ontwerper zo’n 50 euro moeten kosten.
Bron: nocamels.com, via treehugger

Over de schrijver

2 reacties op “Ontwerper bouwt kartonnen fiets van €10”

Reacties zijn uitgeschakeld.