Ontwerpers gezocht om oceaan vrij van plastic soep te maken

Foto: Ocean Cleanup Foundation
Foto: Ocean Cleanup Foundation
Boyan Slat verbaasde de wereld met zijn simpele idee om een groot deel van de plastic soep die drijft in de oceanen op te ruimen met drijvende recyclingstations. Nu zoeken Slat en de The Ocean Cleanup Foundation ontwerpers die op onderdelen kunnen helpen om het idee tot een succes te maken. Een speciale wedstrijd moet de beste ontwerper naar boven laten drijven.
Slat kreeg internationale aandacht met zijn idee om de recyclingstations te laten drijven op de vaste punten in de oceaan. De ronddraaiende stromingen in de oceaan zouden dan het plastic vanzelf naar de stations brengen. Met hele lange bomen die uit de stations steken zou dan het plastic materiaal verzameld worden.
Deze bomen zijn nu het onderwerp van de wedstrijd. Ze zijn een cruciaal onderdeel van het idee: zonder de bomen is het niet mogelijk het plastic te verzamelen. Ze moeten licht zijn, maar ook de extreme omstandigheden op de oceaan aan kunnen. Kortom, het idee kan wel wat slimme designers gebruiken.
Mocht je interesse hebben: je kunt een reis naar Curacao winnen + een Windows Surface Pro (tablet en laptop in één) met Solid Works CAD licentie winnen. Hier kun je je inschrijven voor de wedstrijd
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig
Wereldbol van 6000 plastic zwerfflesjes toert door Nederland

Over de schrijver

3 reacties op “Ontwerpers gezocht om oceaan vrij van plastic soep te maken”

Reacties zijn uitgeschakeld.