Onverwoestbare voetbal geeft plezier terug aan kinderen in nood

Pedrito Guzman, Flickr.com
Pedrito Guzman, Flickr.com

Met een onverwoestbare voetbal geeft het One World Futbol Project kinderen in vluchtelingenkampen, oorlogsgebieden, rampgebieden en binnensteden weer iets leuks om te doen. De One World Futbol is ontzettend duurzaam; de bal is gemaakt van een stevige schuimsoort, waardoor hij nooit lek kan raken. Ook is oppompen niet nodig. Hierdoor zal de One World Futbol nooit terecht komen bij de 20 miljoen voetballen die alleen in Afrika al per jaar op de vuilnisbelt eindigen.

Inspiratie in Dafur
De One World Futbol is ontworpen door Tim Jahnigen. Hij liet zich inspireren door beelden van kinderen die in Dafur aan het voetballen waren met een voetbal die gemaakt was van afval. Hij besloot zelf een onverwoestbare bal te maken en die via het One World Futbol Project onder kinderen in nood te verdelen. Het principe is eenvoudig; voor elke bal die verkocht wordt via het project, wordt één bal weggegeven. Daarnaast is het mogelijk om een bal te doneren. Met zijn One World Futbol hoopt Jahnigen kinderen weer plezier te geven en hen te helpen om te gaan met de rampen die hen zijn overkomen.
Ideale voetbal
Aan de bal zal het in ieder geval niet liggen. Volgens Jahnigen is de bal praktisch onverwoestbaar en geschikt voor gebruik op alle soorten ondergronden. Of het nu gaat om een grasveld of een rotsachtig gebied. De ballen worden gemaakt met behulp van state-of-the-art technologie. Hierdoor is handmatige stikken – iets dat vaak in beroerde arbeidsomstandigheden gedaan wordt – niet meer nodig.
Bron: Stumble, One World Futbol Project
Lees ook:
Win een hippe KRNWTR fles
Goed geschenk: geef een ZZP’er cadeau
5 groenste spaarrekeningen en deposito’s

1 gedachte over “Onverwoestbare voetbal geeft plezier terug aan kinderen in nood”

Reacties zijn gesloten.