Onzichtbare fietshelm beschermt hoofd én kapsel

Focus Foward Films
Focus Foward Films

Het dragen van fietshelmen redt elk jaar 16 levens en voorkomt een veelvoud daarvan aan ernstige verwondingen. Toch is de fietshelm niet populair; hij is veilig, maar laat ook een afdruk in je haar achter, die soms de hele dag blijft zitten. Twee Zweedse ontwerpers hebben daar een oplossing voor bedacht: de onzichtbare fietshelm. Deze helm beschermt het hoofd en houdt elk kapsel intact.

Ingebouwde airbag
Wie Anna Haupt of Terese Alpin met hun onzichtbare fietshelm ziet fietsen, moet twee keer kijken: er is inderdaad geen helm te zien. Hun onzichtbare helm is niet van speciaal materiaal gemaakt, maar is te vergelijken met een ingebouwde airbag. De helm wordt niet op het hoofd gedragen, maar in de nek, als een soort sjaaltje. Uit onderzoek is gebleken dat de nek bij een aanrijding een grote klap krijgt. Deze klap activeert het sjaaltje en laat er een airbag uitvliegen die het beste te vergelijken is met een droogkap. Deze kap beschermt het hoofd tijdens de val. Zolang je niet valt, blijft de helm onzichtbaar.
Miljoenenidee
Haupt en Alpin zijn in totaal zeven jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de onzichtbare fietshelm. Ze zijn echter niet de enigen die geloven in het concept; hun professor voorspelde al dat het een miljoenenidee was en meerdere investeerders hebben zich al aangemeld. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voor de onzichtbare fietshelm overal verkrijgbaar is.
Bron: MNN
Lees ook:
Ga voor 100% groen
Zes inspirerende interieurwebsites die gebruik maken van upcycling
Schone auto’s leveren meer banen op

1 gedachte over “Onzichtbare fietshelm beschermt hoofd én kapsel”

Reacties zijn gesloten.