Ook #durftevragen is ooit begonnen

Elke groene starter, hoe succesvol ook, is ooit begonnen. Schrijfster Asceline Groot leerde door haar werk bij de community Voor de Wereld van Morgen veel duurzame ondernemers kennen. Sommige waren de idee-fase net ontgroeid, anderen hadden hun eerste groene bedrijf al succesvol verkocht. Maar bij elk bedrijf herkende ze hetzelfde vuur: de wil om als ondernemer niet alleen geld te verdienen, maar de wereld ook een beetje mooier achter te laten.

Zo leerde Asceline veel over ondernemen voor een betere wereld. En – dat kan ik uit persoonlijke ervaring zeggen – ze is er de persoon niet naar om die kennis voor zichzelf te houden. Met veel plezier inspireert ze anderen met verhalen over groene ondernemers, die hun idee met veel passie in de markt zetten, bijvoorbeeld met haar interviews die ook op hetkanWel verschenen. Maar ze gaat nu nog een stap verder met de publicatie van het boek ‘Het Nieuwe Groen’ dat afgelopen woensdag werd gelanceerd.

Het Nieuwe Groen helpt elke starter door 28 uiteenlopende duurzame en sociale ondernemers aan het woord te laten over hun droom, maar vooral ook over de weerbarstige praktijk. Zo hoef je hun fouten in elk geval niet meer te maken.

Een van de personen die aan het woord komt is Nils Roemen, bekend van #durftevragen. Iedereen gebruikt nu wel eens de hastag #durftevragen op Twitter, maar hij introduceerde hem nog niet zo lang geleden. Zonder business plan, want die schrijft hij niet. “Ik ga aan het werk. Veel mensen blijven steken met hun idee doordat ze bijvoorbeeld geen website hebben of geen verkoopverhaal.”

Hierdoor kunnen ondernemende mensen tegenwoordig alles vragen via #durftevragen. Duurzame ondernemers kunnen voor antwoorden van experts voortaan ook Het Nieuwe Groen lezen.

Lees ook:

Interviews van Asceline Groot voor Voor de Wereld van Morgen

Laat je inspireren door duurzame doeners in deze fotogallery

Kamer zet 25% van ons eten op het spel

Over de schrijver