Ook ING biedt klanten zonnepanelen-actie met speciale lening

Deze week maken ING en energiemaatschappij E.On bekend een samenwerking aan te gaan. Klanten van ING kunnen vanaf nu tegen een gereduceerd tarief zonnepanelen aanschaffen.
ING biedt vanaf deze week haar klanten een bijzondere financieringsmogelijkheid aan voor het investeren in zonnepanelen van E.ON. Klanten van ING krijgen korting als ze zonnepanelen via E.ON kopen. Daarnaast biedt ING een speciale lening. Op deze manier wordt de drempel verlaagd om te investeren in zonnepanelen.

Naar eigen zeggen gebruikt ING haar inkoopkracht om klanten een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen. Ook kunnen klanten een lening afsluiten tegen een redelijk lage rente van 6,5% die boetevrij eerder kan worden afgelost. Deze lening is aftrekbaar als verbetering van de eigen woning.
Besparing
De gemiddelde jaarlijkse besparing bedraagt 300,- euro per jaar en de zonnepanelen verdienen zich binnen 8 jaar terug. Uiteraard gaat men dan uit van een gemiddelde, waarbij in het achterhoofd gehouden moet worden: de ligging van de panelen, de inflatie en de ontwikkeling van de energieprijzen.
Bron: ikbelegduurzaam.nl
Lees meer over duurzaam sparen & beleggen
Shell en Goldman Sachs ‘winnen’ Public Eye Award
Philips stoot consumententelectronica-tak af en focus op duurzaamheid
Beleggersvereniging focust op Belastingontduiking Nederlandse multinationals
ikbelegduurzaam is een initiatief van Mariëtte Beunders (24), student bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Met nieuwsartikelen, columns en weekoverzichten brengt zij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen.

2 reacties op “Ook ING biedt klanten zonnepanelen-actie met speciale lening”

Reacties zijn uitgeschakeld.