Ook lelijke dieren hebben recht op redding

Foto: Simon Elgood, Flickr
De Blobvis. Foto: Simon Elgood, Flickr

De blobvis, de naakte molrat en andere lelijke dieren verdienen het ook beschermd te worden. Tenminste, dat vindt evolutiebioloog Simon Watt. Hij ergerde zich eraan dat organisaties die dieren willen beschermen alleen maar knuffelige, schattige en lieve dieren laten zien. Daarom richtte hij de Vereniging voor de Bescherming van het Lelijke Dier (UAPS) op. “De Panda krijgt al genoeg aandacht”, aldus Watts.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Hele tuinstoelen en ander plastic afval te vinden tot 4 kilometer diep in oceaan
Gallery: de betoverende schoonheid van de zee
De Vereniging is gewijd aan het bekend maken van de kinderen van Moeder Natuur, die volgens Watts (met gevoel voor Brits understatement), “een estethische uitdaging hebben.”
Een voorbeeld van een lelijk dier dat bescherming nodig heeft is de blobvis. Deze vis met de toepasselijke, hoewel weinig liefdevolle naam vindt nu vaak een gruwelijke en nutteloze dood als bijvangst van grote vistrawlers. Het beest bestaat grotendeels uit een gelatineachtige substantie en is niet echt geschikt voor menselijke consumptie.
Lees het hele artikel op Discovery News

Over de schrijver

2 gedachten over “Ook lelijke dieren hebben recht op redding”

  1. De naakte molrat is mijn favoriete lelijke dier. Maar hoe onaantrekkelijk hij er ook uit mag zien (dan heb je zijn moeder nog niet gezien), hij geeft de wetenschap wel zeer bruikbare tips voor kankerbestrijding! Kom daar maar eens om bij zo'n reuzenpanda.

Reacties zijn gesloten.