Ook Samsom zegt het nu ook: geld moet rollen, ook van burgers

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Bij de politieke onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen voor 2014 stuurt de PvdA aan op een veelomvattend plan om miljarden euro’s aan opgepot geld in de economie te pompen. Dat blijkt uit een vraaggesprek met PvdA-leider Diederik Samsom dinsdag in de Volkskrant.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Topeconoom waarschuwt pensioenfondsen voor investeringen in fossiele brandstoffen
“Investeren in Belgische windparken levert 10% rendement op”
De krant meldt: “Pensioenfondsen, banken, grote beleggers, woningcorporaties en particulieren moeten hun geld laten rollen. Het kabinet dient te zorgen voor belastingvoordelen, garanties en andere stimulansen om dat zo aantrekkelijk mogelijk te maken.” Hij denkt dan aan financiële voordelen voor pensioenfondsen en institutionele beleggers die zich op de hypotheekmarkt begeven en de overheid die zich garant stelt voor leningen aan het midden- en kleinbedrijf.
Ook particulieren moeten hun portemonnee trekken, aldus Samsom. Eenzelfde oproep van Rutte had weinig effect. Volgens Samsom was alleen vragen “kennelijk niet genoeg. We zullen mensen moeten verleiden. Ik verwacht dat het kabinet daarin nu alle terughoudendheid laat varen.”
Lees het hele artikel in de Volkskrant

Over de schrijver