Op blote voeten lopen en andere leuke, gezonde gewoontes

Blote Voeten
Bron: Bark (Flickr.com)

Je gaat regelmatig naar de sportschool, rookt niet en eet gezond. Dat zijn hele goede gewoontes om jouw gezondheid te onderhouden. Maar helaas zijn ze wel een beetje saai. Gelukkig kan gezond worden én blijven ook op een veel leukere manier. We noemen zes gezonde, maar vooral leuke, gewoontes.
Happy Hour
Wekelijks een afspraak met je beste vriend of vriendin voor een drankje of lunch voegt jaren toe aan je leven. Dit blijkt uit onderzoek van de Journal of Epidemiology and Community Health. De onderzoekers stellen dat vrienden jou kunnen beïnvloeden door gezonder te gaan leven. Daarnaast helpt de aanwezigheid van een vriend tegen depressie en voorkomen ze dat we vereenzamen als we ouder worden.
Gebruik een stootkussen
Ben je ergens heel boos over? Zorg dan dat je je woede afreageert op een boksbal of kussen. Volgens onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychosomatic Medicine, kan het onderdrukken van woede leiden tot slecht slapen. Daarnaast verhoogt het je bloeddruk, verhoogt het de kans op depressie en ondermijnt het je prestaties op het werk. Een paar minuten flink afreageren op een kussen doet wonderen!
Maak elke dag schoon
Het klinkt niet misschien heel ‘leuk’, maar naar bed gaan in een schoon huis verlengt je leven! Dit blijkt uit Schots onderzoek. Tijdens schoonmaken verbrand je calorieën en dat is goed voor je hart en lijn. Daarnaast blijkt uit een andere studie, gepubliceerd in Psychological Science, dat mensen in een schoon huis eerder vrijwilligerswerk doen en geld doneren aan een goed doel. Je wordt er dus ook een beter mens van.
Loop op blote voeten
Nu je huis toch mooi schoon is, kun je met een gerust hart jouw schoenen uittrekken binnenshuis. De zolen van jouw schoenen kunnen namelijk allemaal zware metalen, chemische stoffen en pesticiden mee naar binnen nemen. Deze slechte stoffen kunnen hersenbeschadiging, onvruchtbaarheid en zelfs obesitas veroorzaken. Dit blijkt uit onderzoek van het Columbia Center for Environmental Health. Binnenshuis op blote voeten lopen is dus niet alleen veel lekkerder, maar ook gezonder!
Doe vaker een dutje
Diverse studies hebben aangetoond dat een power nap de cognitieve functie van onze hersens, het geheugen en onze alertheid verbeteren. Daarnaast blijkt uit een Griekse studie dat mensen die drie keer per week een tukje van 30 minuten doen 37% minder kans hebben op een fatale hartaanval.
Vaker sex
Natuurlijk voel je je goed na lekkere sex, maar het helpt ook je weerstand te verhogen tegen verkoudheid, griep en andere ziekten. Onderzoekers van de Wilkes Universiteit in Wilkes-Barre ontdekten dat één of twee keer sex per week de weerstand al met 30% beter.
Bron: Rodale
Lees ook
Omdenkcasus: wreed klasgenootje wordt gestopt
Grapefruitsap helpt bij behandeling kanker
Verrassende projecten om de wereld te verbeteren