Hoe ziet de toekomst van ons voedsel er uit?

Toekomst Van Ons Voedsel - De Betere WereldIn een 6-delige videoblogserie gaan de jongeren van Youth Food Movement (YFM) en Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) op zoek naar de toekomst van ons voedsel. En dat doen ze niet zomaar: in 2014 verandert het Europees landbouwbeleid en dat heeft veel impact op de toekomst van jonge agrariërs. En zeker ook op de toekomst van ons voedsel.

In de serie gaat een stadsjongen op een rode scooter – hoe symbolisch – op zoek naar jonge boeren die te maken krijgen met het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouw Beleid (GLB) na 2013. Via persoonlijke portretten worden de wensen, dromen en verwachtingen in beeld gebracht.

Goed voedsel voor redelijke prijs

Het GLB moet ondernemende boeren een redelijke levensstandaard bieden en te zorgen voor goed voedsel voor een redelijke prijs. En daar heeft de EU maar liefst bijna 50 miljard euro voor over. Dit beleid gaat in op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, waaronder: voedselzekerheid, werkgelegenheid, gezondheid, voedselveiligheid en milieu. Het is van grote invloed op de Europese voedselproductie en daarmee bepaalt het ook grotendeels wat er dagelijks op jouw bord ligt.
Het toekomstige GLB is dus niet alleen een zaak tussen boer en politiek, maar ook belangrijk voor jou!

Check de teaser

De videoblog komt online op www.toekomstglb.nl. Via deze website, Facebook (Youth Food Movement en NAJK) en Twitter (#toekomstglb) worden kijkers uitgedaagd om mee te discussiëren over de toekomst van ons voedsel. De teaser is ook hier te zien:
Teaser GLB op Vimeo

Bron:  YFM, ToekomstGlb.nl
 
 
 
Lees ook:
> 16 oktober Wereldvoedseldag
> Duurzaam dineren kan al in 210 restaurants

 

Over de schrijver