Op weg naar Zuid-Afrika: wat is de stand van het klimaatdebat?

Klimaatdebat NrcWarmt de aarde nu op of koelt hij juist af? 95% van de wetenschappers denkt het eerste, terwijl anderen juist bewijzen zien van een nieuwe ijstijd. Het grote publiek lijkt sceptisch geworden over klimaatverandering, zeker na de koude, natte zomer. Maar de droogte in de Hoorn van Afrika en de humanitaire ramp die mede daardoor plaatsvindt, maakt de discussie over klimaatverandering opnieuw urgent.

In aanloop naar de jaarlijkse klimaattop in het Zuid-Afrikaanse Durban organiseert NRC, in samenwerking met de stichting Kennis voor klimaat en de Rode Hoed een bijzondere serie van vier debatten over de grote thema’s in het klimaatdebat. Centrale vragen zijn: wat zijn de feiten? Wat is de stand van het debat? En: wat moet er gebeuren?

Het eerste debat vindt 13 september plaats, onder leiding van journalist Max Christern, bekend van NRC Handelsblad en Ode. Deze sessie staat in het teken van energie.

Gasten zullen zijn:

  • Heleen de Coninck van het onafhankelijke onderzoeksinstituut ECN, expert op het gebied van klimaattechnologie
  • Arjan ten Elshof, directeur van Eneco Nederland, dat twee miljoen huishoudens van stroom en gas voorziet
  • Igor Kluin, oprichter van het `lokale` energiebedrijf Qurrent dat de energievoorziening van huishoudens kan stroomlijnen, zal de avond voorzien van een passende column

De overige drie debatten vinden plaatst op: maandag 10 oktober, dinsdag 1 november en dinsdag 22 november.

Er zijn nog plaatsen vrij. Bestel kaarten.

Over de schrijver

1 gedachte over “Op weg naar Zuid-Afrika: wat is de stand van het klimaatdebat?”

Reacties zijn gesloten.