Oplossing voor wereldwijde verspilling van kapotte paraplu’s

Gingko_paraplu
Bron: Ginkgo

Wereldwijd worden jaarlijks ongeveer één miljard kapotte paraplu’s weggegooid. Dit heeft een grote impact op het milieu en veroorzaakt een enorme verspilling van grondstoffen. Drie Italiaanse designers hebben daarom een nieuwe paraplu ontwikkeld die de grote verspilling van kapotte paraplu’s kan oplossen. Deze paraplu, Ginkgo genaamd, is de eerste die 100% recyclebaar, sterk en flexibel is. De crowdfund campagne van Ginkgo staat momenteel al op $100.000, terwijl $30.000 nodig was. Hiermee kunnen de Italiaanse ontwerpers de productie van hun nieuwe product deze zomer starten.
Het probleem van de bestaande compacte metalen paraplu’s is, dat ze erg kwetsbaar zijn. De metalen gewrichten gaan bij harde wind makkelijk stuk. Tevens kunnen de meeste paraplu’s niet gerecycled worden omdat hiervoor de kunststof, houten en metalen materialen eerst gedemonteerd moeten worden. Daardoor belanden miljoenen paraplu’s op de afvalberg.
Bij een gemiddeld gewicht van 240 gram metaal per paraplu, levert dit een jaarlijkse verspilling van 240.000 ton metaal op. Hiermee zou je elk jaar meer dan 25 Eiffeltorens kunnen bouwen. Ook de polyester delen van kapotte paraplu’s veroorzaken een grote verspilling. Met het polyester doek van alle kapotte paraplu’s in de wereld kun je elk jaar een stad als New York (700 km2) geheel bedekken. Het duurt ongeveer 100 jaar voordat polyester biologisch afbreekbaar is.
De innovatieve paraplu is geheel opnieuw ontworpen en geheel gemaakt van recyclebaar polypropyleen. Het frame is sterk en flexibel, en in staat om willekeurige effecten en windkracht op te vangen zonder te breken. Tevens is de paraplu licht van gewicht, kleurrijk en 100 procent recyclebaar. De paraplu is zo gemaakt dat beschadigde onderdelen eenvoudig kunnen worden vervangen.

Over de schrijver

1 reactie op “Oplossing voor wereldwijde verspilling van kapotte paraplu’s”

Reacties zijn uitgeschakeld.