Opmerkelijke anti snurk tip: zingen

Anti Snurk Tip: Zingen. Bron: Chris Around The World - Flickr.com
Bron: Chris Around The World – Flickr.com
Een opmerkelijke studie wijst uit dat het doen van zangoefeningen snurken kan verminderen. De onderzoekers van de Universiteit van Exeter kwamen op het idee voor dit onderzoek dankzij een programma van zangeres en dirigente Alise Ojay. Zij ontwierp het programma ‘Singing for Snorers’, met daarin zangoefeningen die de keel doelgericht traint om snurken te verminderen. Ze bedacht dit programma om een vriend van zijn snurkprobleem af te helpen.
Meer zingen, minder snurken
Het blijkt dat zwakke keelspieren en gehemelte een belangrijke oorzaak van snurken zijn. De onderzoekers geloven dat een reeks eenvoudige vocale oefeningen deze oorzaak kan verminderen of zelfs wegnemen. Het onderzoek richtte zich op 30 snurkers die gedurende drie maanden drie minuten per dag deze oefeningen deden. Aan het eind van de proefperiode was het snurken significant verminderd. Het anti snurk beleid werkte dus.
Potentiële behandeling ook goed tegen slaapapneu
KNO-arts en onderzoeksleider Malcolm Hilton over het onderzoek: “Wij kwamen tot de conclusie dat de frequentie en ernst van snurken vermindert en de algehele kwaliteit van slaap verbetert. Daarnaast vonden alle deelnemers de oefeningen makkelijk uit te voeren en vol te houden. Het opent een hele nieuwe weg van een potentiële behandeling die operatie vermijdt, dus goed nieuws voor snurkers.” Ook mensen die last hebben van slaapapneu zouden baat hebben bij de zangoefeningen.
Bron: Daily Mail
Lees ook
DIY: Gebruik bier om ongedierte te bestrijden
14-jarig meisje maakt gehakt van tv presentator in debat over GM-voedsel (video)
Teken de petitie voor een oerwoudvrije Magnum

2 gedachten over “Opmerkelijke anti snurk tip: zingen”

Reacties zijn gesloten.