Optimistisch nieuwsoverzicht: de voedselbank ligt op straat en Kate wordt een groen prinsesje

Edyourdon Flickr
Wat Heb Ik Een Honger! (Foto: Edyourdon, Flickr)

Nooit geweten dat het eten op straat ligt? Je smartphone wel. Bright.nl bericht deze week over een speciale app voor je smartphone waarmee je een complete maaltijd van de straat kunt eten. Voedselbanken krijgen daarmee een opmerkelijke bondgenoot: de mobiele telefoon. In de stad groeien allerlei eetbare gewassen, zoals wortels, appels, noten, ginkgo en ook vlees, slakken bijvoorbeeld. De applicatie komt tot stand via crowdsourcing (samen met het publiek dus) en er worden voedsel-expedities georganiseerd met aansluitend een diner.

Er was al een app die het aantal calorieën telde van je eten, dus wellicht is het een idee om dit programma daarmee te combineren. Dat zou een opmerkelijk dieetadvies opleveren: Eet van de straat en val af. Al waarschuwt reacteur ‘Supernatural’ op Bright dat het wel oppassen blijft met wildplassers…

“De straat” blijkt deze week opmerkelijk genoeg een breder nieuwsthema. Zo blijkt dat mensen zich racistischer gaan gedragen als er meer troep op straat ligt. Door de behoefte aan structuur gaan mensen in stereotypen denken wat racisme stimuleert. Zodra de vuilniswagen langs is geweest laten mensen zich weer van hun goede kant zien. Dit blijkt uit experimenten van gedragswetenschappers van de Universiteit Tilburg en Groningen.

En natuurlijk vindt deze week het huwelijk plaats van een prins met een meisje van de straat. Een sprookjeshuwelijk, maar de liefde heeft het paar niet verblind voor de milieuproblemen van onze planeet. Ze streven daarom naar een zo groen mogelijk bruiloft, compleet met CO2-reductie, CO2-compensatie en gerecycled papier. Al is het nog een groot geheim of de prinses ook in een ‘groene’ jurk trouwt.

De duurzame voornemens van het nieuwe paar zijn overigens niet verwonderlijk, want papa Charles is ook een groot voorstander van milieuvriendelijker leven. Zo heeft hij zijn eigen boerderij waar hij organische groenten verbouwt en hij liet zijn extreem eco-vriendelijke huis inrichten met louter groene antiek.

Het lijkt dus geen wilde voorspelling als we zeggen dat Kate wel eens een heel groen prinsesje kon worden.

Bronnen: Bright.nl en Business Green

Lees ook:

Engels koningshuis kiest voor antiek

App telt calorieën

Troep op straat maakt racistisch

Over de schrijver

1 reactie op “Optimistisch nieuwsoverzicht: de voedselbank ligt op straat en Kate wordt een groen prinsesje”

  1. Bijzonder dun bruggetje naar de voedselbank. Leuker was geweest als de editor(?)/schrijver van het artikeltje zich een week aan het voedsel op straat had onderworpen en volmondig (bij wijze van spreken;-) zou zeggen: het kan wel!

Reacties zijn uitgeschakeld.