Optimistisch nieuwsoverzicht: elektrische auto kan 100 keer zo snel worden opgeladen

Tom Raftery Flickr
Foto: Tom Raftery (Flickr)

De oplaadtijden van veel elektrische auto’s zijn lang, meestal is zo’n 8 uur nodig om de accu’s volledig op te laden. Onderzoekers aan de universiteit van Illinois zijn er nu echter in geslaagd batterijen te ontwikkelen die tot 100 keer sneller zijn op te laden. Dat zou de laadtijd van een accu terugbrengen van 8 uur naar 4 minuten en 48 seconden, oftewel: je drinkt een kopje koffie en je accu is opgeladen. Deze nieuwe techniek, die de sterke punten van een condensator en een batterij combineert, kan elektrisch rijden een stuk aantrekkelijker maken.

Inspirerende visie op vrede in het Midden-Oosten

Ook optimistisch nieuws deze week voor het politiek instabiele Midden-Oosten. William Ury, auteur van het boek ‘Getting a Yes’, behandelt in een inspirerende TEDtalk een elegante, maar geen eenvoudige oplossing voor het conflict in het Midden-Oosten . In zijn presentatie zegt hij: “Als je in 1945 op de oorlogsruïnes van Londen en Parijs had gezegd dat dit over 60 jaar het meest vreedzame deel op aarde zou zijn, dan zouden mensen hebben gedacht dat je getikt was. Maar het is Europa gelukt dankzij een min of meer gemeenschappelijke identiteit, Europa, en een gemeenschappelijke economie.”

Volgens William Ury kan deze ondenkbare geschiedenis ook in het Midden Oosten worden geschreven. Hoe? Door een gemeenschappelijke identiteit, ‘het verhaal van Abraham’, en een gemeenschappelijke economie die voor een groot deel gebaseerd is op tourisme.

Groene banken profiteren van bonusrel

Ook in de bankensector was er een optimistisch ontwikkeling. Dat de grote banken maar moeilijk afscheid kunnen nemen van hun bonuscultuur, is bekend. Nieuws is echter dat consumenten daar nu zo genoeg van hebben dat ze nieuws over bonuspraktijken aangrijpen om over te stappen op groene banken. Zo leidde de onrust over de aangekondigde bonus voor een ING-topman er toe dat ongeveer 1000 klanten overstapten naar de ASN Bank en de Triodos. De topman heeft inmiddels weliswaar afgezien van de bonus, maar de klanten krijgt hij er niet mee terug.

Tenslotte nog klimaatnieuws om optimistisch van te worden. De Waddenzee met haar kenmerkende droogvallende platen en kwelders, kan niet zonder zeespiegelstijging. Alleen zo blijft het unieke patroon van platen en geulen in stand. Dit was donderdag 17 maart een van de meest opmerkelijke conclusies van het symposium Sandy Solutions in Post-Plaza Leeuwarden. Veel aandacht ging uit naar de mogelijke gevolgen van klimaatverandering en de verwachte zeespiegelstijging. Uit de presentaties bleek dat de Waddenzee een geringe stijging goed kan bijhouden. Als we ons best doen, en de klimaatverandering binnen de perken weten te houden, ziet de toekomst voor het Wad er dus gunstig uit.

Bronnen: Clubvan30, Mijngeldblog, TEDx en DuurzaamNieuws

Lees ook:

Top 10 tips voor een groene vakantie

Koeien dansen in de wei: het is lente (video)

Tieners krijgen Kellog’s op de knieën

Over de schrijver

1 reactie op “Optimistisch nieuwsoverzicht: elektrische auto kan 100 keer zo snel worden opgeladen”

  1. Pingback: Elektrische auto kan 100 keer zo snel worden opgeladen | Tazzari ZERO

Reacties zijn uitgeschakeld.