Optimistisch nieuwsoverzicht: na een groene imam is er nu ook een roze

Moskee Martijn.munneke Flickr
Foto: Martijn Munneke (Flickr)

Moderne en liberale moslim-denkers blijken wel degelijk te bestaan. Trouw berichtte vorige maand al over de groene imam die preekt over milieuvraagstukken, maar nu kennen we ook de roze imam.
We hebben het dan over de Zuid-Afrikaanse Mushin Hendricks die deze week ons land bezocht. Volgens hem keurt de Koran homosexualiteit niet af en een gelovige moslim kan heel goed samenleven met iemand van hetzelfde geslacht. Binnenkort gaat hij zelfs trouwen met een man.

De Bug Mac is weer een stap dichterbij

Ook was er deze week hoopgevend nieuws voor gezond fastfood. Niemand minder dan een ex-baas van Mc Donalds wil een gezonde restaurantketen beginnen, met eten waar je echt van kunt ‘houden’. Hij wil daarom met gevierde vegetarische en veganistische chef-koks een menu met heerlijk, betaalbaar voedsel samenstellen dat ook nog eens goed voor je is. Een goede tip voor het menu is in elk geval paars fruit. Dat blijkt een effectief middel tegen alzheimer en dementie, volgens onderzoekers van de Universiteit van Manchester. Deze ziekten worden deels veroorzaakt door slecht gebonden ijzer in het lichaam. Het lichaam reageert daar weer op door giftige stoffen te ontwikkelen. Paars fruit zou echter helpen om het ijzer wél goed te binden, waardoor de schadelijke effecten van de giftige stoffen beperkt kunnen worden.

CO2-opslag niet in Noord-Nederland

In het Noorden van het land haalde men deze week oopgelucht adem. Het omstreden plan voor CO2-opslag is van de baan. Er wordt nu gekozen voor CO2-opslag in de Noordzee. Maar volgens de website CO2 Ne(e)derland zijn er goede alternatieven voor opslag op land of zee. Allereerst kunnen we natuurlijk voluit kiezen voor schone energie zodat we minder CO2 uitstoten met z’n allen. Consumenten kunnen dit bevorderen door groene stroom te gebruiken en CO2-uitstootrechten op te kopen via CO2-markt.
De CO2 die we wel uitstoten kunnen we laten opeten door Olivijn. Deze CO2-vreter kunnen we gebruiken in onze materialen voor dakbedekking, wegen- en tuinbouw. Ook kunnen we de Sahara bebossen om CO2 op te slaan.

Stop met opruimen van de BP-troep

Tenslotte nog optimistisch nieuws over de rotzooi van de BP-ramp. Vanaf nu kunnen we het opruimen daarvan beter overlaten aan de natuur. Dat staat in een wetenschappelijk advies aan de opruimploeg van oliemaatschappij BP.

Volgens de onderzoekers zijn de meeste giftige stoffen inmiddels verdwenen. Als het zand van de stranden nog verder wordt schoongemaakt, kunnen voedingsstoffen uit het zand verdwijnen. Dat kan slecht zijn voor de vogels, vissen, schildpadden en planten.

Bronnen: Trouw, hetkanWel, EenVandaag, NOS Headlines, CO2Nederland.nl, CO2markt.eu

Lees ook:

EenVandaag interviewt de eerste roze imam ter wereld

Ex-baas Mc Donalds begint gezonde fastfoodketen

Heroïne op recept werkt

Over de schrijver

6 reacties op “Optimistisch nieuwsoverzicht: na een groene imam is er nu ook een roze”

 1. Bomen zetten CO2 om in zuurstof en het bladgroen 'Chlorofyl' van bomen en planten, zuivert de lucht. Wegrottende bomen gebruiken echter zuurstof…

  Wetenschappelijk onderzoek van de afdeling plantcelbiologie van de Universiteit van Wageningen en de gemeente Alphen aan den Rijn toont dat bomen en gewassen ziek worden als ze aan elektromagnetische straling van draadloos internet (wifi) en mobiele telefonie worden blootgesteld.
  https://www.hetkanwel.net/2011/02/11/wetenschapper

  Dus meer herbebossen, minder CO2 uitstoten en niet onnodig draadloze apparatuur gebruiken.

  1. Als het waar is wat de Zuid-Afrikaan Mushin Hendricks beweert dat de Koran homosexualiteit niet afkeurt dan moet m.i. de conclusie zijn dat de Koran en de Bijbel minder op elkaar lijken dan men denkt.
   Wat bedoel je nu precies Roshana? Bedoel je dat de sjeiks en de mullahs al eeuwenlang onzin beweren over de Koran. en de Islam wat homosexualiteit betreft?

Reacties zijn uitgeschakeld.